Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya |
૮. અટ્ઠમસુત્તં
8. Aṭṭhamasuttaṃ
૧૩૦. ‘‘દસયિમે , ભિક્ખવે, ધમ્મા ભાવિતા બહુલીકતા રાગવિનયપરિયોસાના હોન્તિ દોસવિનયપરિયોસાના હોન્તિ મોહવિનયપરિયોસાના હોન્તિ, નાઞ્ઞત્ર સુગતવિનયા. કતમે દસ? સમ્માદિટ્ઠિ…પે॰… સમ્માવિમુત્તિ – ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દસ ધમ્મા ભાવિતા બહુલીકતા રાગવિનયપરિયોસાના હોન્તિ દોસવિનયપરિયોસાના હોન્તિ મોહવિનયપરિયોસાના હોન્તિ, નાઞ્ઞત્ર સુગતવિનયા’’તિ. અટ્ઠમં.
130. ‘‘Dasayime , bhikkhave, dhammā bhāvitā bahulīkatā rāgavinayapariyosānā honti dosavinayapariyosānā honti mohavinayapariyosānā honti, nāññatra sugatavinayā. Katame dasa? Sammādiṭṭhi…pe… sammāvimutti – ime kho, bhikkhave, dasa dhammā bhāvitā bahulīkatā rāgavinayapariyosānā honti dosavinayapariyosānā honti mohavinayapariyosānā honti, nāññatra sugatavinayā’’ti. Aṭṭhamaṃ.
Related texts:
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૫-૪૨. સઙ્ગારવસુત્તાદિવણ્ણના • 5-42. Saṅgāravasuttādivaṇṇanā