Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૩. અત્થવસસુત્તવણ્ણના

    3. Atthavasasuttavaṇṇanā

    ૪૩. તતિયે તયો, ભિક્ખવે, અત્થવસે સમ્પસ્સમાનેનાતિ તયો અત્થે તીણિ કારણાનિ પસ્સન્તેન. અલમેવાતિ યુત્તમેવ. યો ધમ્મં દેસેતીતિ યો પુગ્ગલો ચતુસચ્ચધમ્મં પકાસેતિ. અત્થપ્પટિસંવેદીતિ અટ્ઠકથં ઞાણેન પટિસંવેદી. ધમ્મપ્પટિસંવેદીતિ પાળિધમ્મં પટિસંવેદી.

    43. Tatiye tayo, bhikkhave, atthavase sampassamānenāti tayo atthe tīṇi kāraṇāni passantena. Alamevāti yuttameva. Yo dhammaṃ desetīti yo puggalo catusaccadhammaṃ pakāseti. Atthappaṭisaṃvedīti aṭṭhakathaṃ ñāṇena paṭisaṃvedī. Dhammappaṭisaṃvedīti pāḷidhammaṃ paṭisaṃvedī.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૩. અત્થવસસુત્તં • 3. Atthavasasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૩. અત્થવસસુત્તવણ્ણના • 3. Atthavasasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact