Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ખુદ્દસિક્ખા-મૂલસિક્ખા • Khuddasikkhā-mūlasikkhā

    ૨૦. અવન્દિયનિદ્દેસવણ્ણના

    20. Avandiyaniddesavaṇṇanā

    ૧૭૨. ઉક્ખિત્તોતિ આપત્તિયા અદસ્સને અપ્પટિકમ્મે ચ ઉક્ખિત્તકો પાપિકાય દિટ્ઠિયા અપ્પટિનિસ્સગ્ગે ઉક્ખિત્તકોતિ તિવિધો ઉક્ખિત્તકો. નાનાસંવાસકો નામ લદ્ધિનાનાસંવાસકોપિ કમ્મનાનાસંવાસકોપિ. ગરુકટ્ઠો ચાતિ પારિવાસિકો મૂલાયપટિકસ્સનારહો માનત્તારહો માનત્તચારી અબ્ભાનારહો ચ ઇધ ગરુકટ્ઠોતિ અધિપ્પેતો. ઇમેહિ પન અઞ્ઞમઞ્ઞં વન્દિતું વટ્ટતીતિ.

    172.Ukkhittoti āpattiyā adassane appaṭikamme ca ukkhittako pāpikāya diṭṭhiyā appaṭinissagge ukkhittakoti tividho ukkhittako. Nānāsaṃvāsako nāma laddhinānāsaṃvāsakopi kammanānāsaṃvāsakopi. Garukaṭṭho cāti pārivāsiko mūlāyapaṭikassanāraho mānattāraho mānattacārī abbhānāraho ca idha garukaṭṭhoti adhippeto. Imehi pana aññamaññaṃ vandituṃ vaṭṭatīti.

    અવન્દિયનિદ્દેસવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Avandiyaniddesavaṇṇanā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact