Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    (૭) ૨. યમકવગ્ગો

    (7) 2. Yamakavaggo

    ૧. અવિજ્જાસુત્તાદિવણ્ણના

    1. Avijjāsuttādivaṇṇanā

    ૬૧-૬૨. દુતિયસ્સ પઠમે સાહારન્તિ સપચ્ચયં. વિજ્જાવિમુત્તિન્તિ ફલઞાણઞ્ચેવ સેસસમ્પયુત્તધમ્મે ચ. બોજ્ઝઙ્ગાતિ મગ્ગબોજ્ઝઙ્ગા. દુતિયે ભવતણ્હાયાતિ ભવપત્થનાય. એવં દ્વીસુપિ સુત્તેસુ વટ્ટમેવ કથિતં, વટ્ટઞ્ચેત્થ પઠમે સુત્તે અવિજ્જામૂલકં વટ્ટં કથિતં, દુતિયે તણ્હામૂલકં.

    61-62. Dutiyassa paṭhame sāhāranti sapaccayaṃ. Vijjāvimuttinti phalañāṇañceva sesasampayuttadhamme ca. Bojjhaṅgāti maggabojjhaṅgā. Dutiye bhavataṇhāyāti bhavapatthanāya. Evaṃ dvīsupi suttesu vaṭṭameva kathitaṃ, vaṭṭañcettha paṭhame sutte avijjāmūlakaṃ vaṭṭaṃ kathitaṃ, dutiye taṇhāmūlakaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૧. અવિજ્જાસુત્તં • 1. Avijjāsuttaṃ
    ૨. ડ્તણ્હાસુત્તં • 2. Ḍtaṇhāsuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૭. અવિજ્જાસુત્તાદિવણ્ણના • 1-7. Avijjāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact