Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya |
૮. બહુલીકાતબ્બસુત્તં
8. Bahulīkātabbasuttaṃ
૧૯૬. ‘‘બહુલીકાતબ્બઞ્ચ વો, ભિક્ખવે, ધમ્મં દેસેસ્સામિ ન બહુલીકાતબ્બઞ્ચ. તં સુણાથ…પે॰… કતમો ચ, ભિક્ખવે, ન બહુલીકાતબ્બો ધમ્મો? પાણાતિપાતો…પે॰… મિચ્છાદિટ્ઠિ – અયં વુચ્ચતિ, ભિક્ખવે, ન બહુલીકાતબ્બો ધમ્મો.
196. ‘‘Bahulīkātabbañca vo, bhikkhave, dhammaṃ desessāmi na bahulīkātabbañca. Taṃ suṇātha…pe… katamo ca, bhikkhave, na bahulīkātabbo dhammo? Pāṇātipāto…pe… micchādiṭṭhi – ayaṃ vuccati, bhikkhave, na bahulīkātabbo dhammo.
‘‘કતમો ચ, ભિક્ખવે, બહુલીકાતબ્બો ધમ્મો? પાણાતિપાતા વેરમણી…પે॰… સમ્માદિટ્ઠિ – અયં વુચ્ચતિ, ભિક્ખવે, બહુલીકાતબ્બો ધમ્મો’’તિ. અટ્ઠમં.
‘‘Katamo ca, bhikkhave, bahulīkātabbo dhammo? Pāṇātipātā veramaṇī…pe… sammādiṭṭhi – ayaṃ vuccati, bhikkhave, bahulīkātabbo dhammo’’ti. Aṭṭhamaṃ.
Related texts:
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૪૪. બ્રાહ્મણપચ્ચોરોહણીસુત્તાદિવણ્ણના • 1-44. Brāhmaṇapaccorohaṇīsuttādivaṇṇanā