Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ધમ્મસઙ્ગણી-અનુટીકા • Dhammasaṅgaṇī-anuṭīkā

    બલરાસિવણ્ણના

    Balarāsivaṇṇanā

    પતિસ્સવો વચનસમ્પટિગ્ગહોતિ અધિપ્પાયેન ‘‘સપ્પતિસ્સવં પતિસ્સવભૂતં તંસભાગઞ્ચ યં કિઞ્ચિ ગારવ’’ન્તિ આહ. તત્થ તત્થ પાકટભાવેનાતિ અજ્ઝત્તભૂતેસુ જાતિયાદીસુ બહિદ્ધાભૂતેસુ ભિક્ખુઆદીસુ હિરોત્તપ્પાનં અનુરૂપપચ્ચવેક્ખણવસેન સસમ્ભારપથવીઆદીસુ પથવીધાતુઆદીનં વિય વિભૂતકિચ્ચભાવેનાતિ અત્થો.

    Patissavo vacanasampaṭiggahoti adhippāyena ‘‘sappatissavaṃ patissavabhūtaṃ taṃsabhāgañca yaṃ kiñci gārava’’nti āha. Tattha tattha pākaṭabhāvenāti ajjhattabhūtesu jātiyādīsu bahiddhābhūtesu bhikkhuādīsu hirottappānaṃ anurūpapaccavekkhaṇavasena sasambhārapathavīādīsu pathavīdhātuādīnaṃ viya vibhūtakiccabhāvenāti attho.







    Related texts:



    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / ધમ્મસઙ્ગણી-મૂલટીકા • Dhammasaṅgaṇī-mūlaṭīkā / બલરાસિવણ્ણના • Balarāsivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact