Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
૫. બલસુત્તવણ્ણના
5. Balasuttavaṇṇanā
૫. પઞ્ચમે અવિજ્જાકોસજ્જસાવજ્જઅસ્સદ્ધિયેસુ અકમ્પનતો પઞ્ઞાબલાદીનિ દટ્ઠબ્બાનિ. અકુસલસઙ્ખાતાતિ અકુસલાતિ ઞાતા. એસ નયો સબ્બત્થ. નાલમરિયાતિ અરિયભાવં કાતું અસમત્થા, અરિયાનં વા અનનુચ્છવિકા. વોદિટ્ઠાતિ સુટ્ઠુ દિટ્ઠા. વોચરિતાતિ મનોદ્વારે સમુદાચારપ્પત્તા. અત્થિકસ્સાતિ ધમ્મદેસનાય અત્થિકસ્સ. આજીવિકાભયન્તિ જીવિતવુત્તિભયં. અસિલોકભયન્તિ ગરહાભયં. પરિસાસારજ્જભયન્તિ પરિસં પત્વા સારજ્જં ઓક્કમનભયં. ઇમસ્મિં સુત્તે વટ્ટવિવટ્ટં કથિતં.
5. Pañcame avijjākosajjasāvajjaassaddhiyesu akampanato paññābalādīni daṭṭhabbāni. Akusalasaṅkhātāti akusalāti ñātā. Esa nayo sabbattha. Nālamariyāti ariyabhāvaṃ kātuṃ asamatthā, ariyānaṃ vā ananucchavikā. Vodiṭṭhāti suṭṭhu diṭṭhā. Vocaritāti manodvāre samudācārappattā. Atthikassāti dhammadesanāya atthikassa. Ājīvikābhayanti jīvitavuttibhayaṃ. Asilokabhayanti garahābhayaṃ. Parisāsārajjabhayanti parisaṃ patvā sārajjaṃ okkamanabhayaṃ. Imasmiṃ sutte vaṭṭavivaṭṭaṃ kathitaṃ.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૫. બલસુત્તં • 5. Balasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૪-૫. નન્દકસુત્તાદિવણ્ણના • 4-5. Nandakasuttādivaṇṇanā