Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૬. નતંદળ્હવગ્ગો

    6. Nataṃdaḷhavaggo

    ૨૦૧. બન્ધનાગારજાતકં (૨-૬-૧)

    201. Bandhanāgārajātakaṃ (2-6-1)

    ૧૦૧.

    101.

    ન તં દળ્હં બન્ધનમાહુ ધીરા, યદાયસં દારુજપબ્બજઞ્ચ 1;

    Na taṃ daḷhaṃ bandhanamāhu dhīrā, yadāyasaṃ dārujapabbajañca 2;

    સારત્તરત્તા મણિકુણ્ડલેસુ, પુત્તેસુ દારેસુ ચ યા અપેક્ખા.

    Sārattarattā maṇikuṇḍalesu, puttesu dāresu ca yā apekkhā.

    ૧૦૨.

    102.

    એતં દળ્હં બન્ધનમાહુ ધીરા, ઓહારિનં સિથિલં દુપ્પમુઞ્ચં;

    Etaṃ daḷhaṃ bandhanamāhu dhīrā, ohārinaṃ sithilaṃ duppamuñcaṃ;

    એતમ્પિ છેત્વાન વજન્તિ ધીરા, અનપેક્ખિનો કામસુખં પહાયાતિ.

    Etampi chetvāna vajanti dhīrā, anapekkhino kāmasukhaṃ pahāyāti.

    બન્ધનાગારજાતકં પઠમં.

    Bandhanāgārajātakaṃ paṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. બબ્બજઞ્ચ (સી॰)
    2. babbajañca (sī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૦૧] ૧. બન્ધનાગારજાતકવણ્ણના • [201] 1. Bandhanāgārajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact