Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૧૨૦. બન્ધનમોક્ખજાતકં

    120. Bandhanamokkhajātakaṃ

    ૧૨૦.

    120.

    અબદ્ધા તત્થ બજ્ઝન્તિ, યત્થ બાલા પભાસરે;

    Abaddhā tattha bajjhanti, yattha bālā pabhāsare;

    બદ્ધાપિ તત્થ મુચ્ચન્તિ, યત્થ ધીરા પભાસરેતિ.

    Baddhāpi tattha muccanti, yattha dhīrā pabhāsareti.

    બન્ધનમોક્ખજાતકં દસમં.

    Bandhanamokkhajātakaṃ dasamaṃ.

    હંચિવગ્ગો 1 દ્વાદસમો.

    Haṃcivaggo 2 dvādasamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    અથ ગદ્રભ સત્તુવ કંસસતં, બહુચિન્તિ સાસિકાયાતિકર;

    Atha gadrabha sattuva kaṃsasataṃ, bahucinti sāsikāyātikara;

    અતિવેલ વિસેસમનાચરિયોવ, ધીરાપભાસરતેન દસાતિ.

    Ativela visesamanācariyova, dhīrāpabhāsaratena dasāti.







    Footnotes:
    1. હંસિવગ્ગો (સી॰ સ્યા॰)
    2. haṃsivaggo (sī. syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૨૦] ૧૦. બન્ધનમોક્ખજાતકવણ્ણના • [120] 10. Bandhanamokkhajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact