Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૩૩૯. બાવેરુજાતકં (૪-૪-૯)

    339. Bāverujātakaṃ (4-4-9)

    ૧૫૩.

    153.

    અદસ્સનેન મોરસ્સ, સિખિનો મઞ્જુભાણિનો;

    Adassanena morassa, sikhino mañjubhāṇino;

    કાકં તત્થ અપૂજેસું, મંસેન ચ ફલેન ચ.

    Kākaṃ tattha apūjesuṃ, maṃsena ca phalena ca.

    ૧૫૪.

    154.

    યદા ચ સરસમ્પન્નો, મોરો બાવેરુમાગમા;

    Yadā ca sarasampanno, moro bāverumāgamā;

    અથ લાભો ચ સક્કારો, વાયસસ્સ અહાયથ.

    Atha lābho ca sakkāro, vāyasassa ahāyatha.

    ૧૫૫.

    155.

    યાવ નુપ્પજ્જતી બુદ્ધો, ધમ્મરાજા પભઙ્કરો;

    Yāva nuppajjatī buddho, dhammarājā pabhaṅkaro;

    તાવ અઞ્ઞે અપૂજેસું, પુથૂ સમણબ્રાહ્મણે.

    Tāva aññe apūjesuṃ, puthū samaṇabrāhmaṇe.

    ૧૫૬.

    156.

    યદા ચ સરસમ્પન્નો, બુદ્ધો ધમ્મં અદેસયિ;

    Yadā ca sarasampanno, buddho dhammaṃ adesayi;

    અથ લાભો ચ સક્કારો, તિત્થિયાનં અહાયથાતિ.

    Atha lābho ca sakkāro, titthiyānaṃ ahāyathāti.

    બાવેરુજાતકં નવમં.

    Bāverujātakaṃ navamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૩૩૯] ૯. બાવેરુજાતકવણ્ણના • [339] 9. Bāverujātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact