Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi |
૨. ભદ્દજિત્થેરગાથા
2. Bhaddajittheragāthā
૧૬૩.
163.
‘‘પનાદો નામ સો રાજા, યસ્સ યૂપો સુવણ્ણયો;
‘‘Panādo nāma so rājā, yassa yūpo suvaṇṇayo;
૧૬૪.
164.
‘‘સહસ્સકણ્ડો સતગેણ્ડુ, ધજાલુ હરિતામયો;
‘‘Sahassakaṇḍo satageṇḍu, dhajālu haritāmayo;
અનચ્ચું તત્થ ગન્ધબ્બા, છસહસ્સાનિ સત્તધા’’તિ.
Anaccuṃ tattha gandhabbā, chasahassāni sattadhā’’ti.
… ભદ્દજિત્થેરો….
… Bhaddajitthero….
Footnotes:
1. સોળસપબ્બેધો (સી॰ અટ્ઠ॰), સોળસબ્બાણો (?)
2. ઉદ્ધમાહુ (સી॰), ઉચ્ચમાહુ (સ્યા॰)
3. soḷasapabbedho (sī. aṭṭha.), soḷasabbāṇo (?)
4. uddhamāhu (sī.), uccamāhu (syā.)
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૨. ભદ્દજિત્થેરગાથાવણ્ણના • 2. Bhaddajittheragāthāvaṇṇanā