Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / தே²ரீகா³தா²பாளி • Therīgāthāpāḷi

    9. ப⁴த்³தா³குண்ட³லகேஸாதே²ரீகா³தா²

    9. Bhaddākuṇḍalakesātherīgāthā

    107.

    107.

    ‘‘லூனகேஸீ பங்கத⁴ரீ, ஏகஸாடீ புரே சரிங்;

    ‘‘Lūnakesī paṅkadharī, ekasāṭī pure cariṃ;

    அவஜ்ஜே வஜ்ஜமதினீ, வஜ்ஜே சாவஜ்ஜத³ஸ்ஸினீ.

    Avajje vajjamatinī, vajje cāvajjadassinī.

    108.

    108.

    ‘‘தி³வாவிஹாரா நிக்க²ம்ம, கி³ஜ்ஜ²கூடம்ஹி பப்³ப³தே;

    ‘‘Divāvihārā nikkhamma, gijjhakūṭamhi pabbate;

    அத்³த³ஸங் விரஜங் பு³த்³த⁴ங், பி⁴க்கு²ஸங்க⁴புரக்க²தங்.

    Addasaṃ virajaṃ buddhaṃ, bhikkhusaṅghapurakkhataṃ.

    109.

    109.

    ‘‘நிஹச்ச ஜாணுங் வந்தி³த்வா, ஸம்முகா² அஞ்ஜலிங் அகங்;

    ‘‘Nihacca jāṇuṃ vanditvā, sammukhā añjaliṃ akaṃ;

    ‘ஏஹி ப⁴த்³தே³’தி மங் அவச, ஸா மே ஆஸூபஸம்பதா³.

    ‘Ehi bhadde’ti maṃ avaca, sā me āsūpasampadā.

    110.

    110.

    ‘‘சிண்ணா அங்கா³ ச மக³தா⁴, வஜ்ஜீ காஸீ ச கோஸலா;

    ‘‘Ciṇṇā aṅgā ca magadhā, vajjī kāsī ca kosalā;

    அனணா பண்ணாஸவஸ்ஸானி, ரட்ட²பிண்ட³ங் அபு⁴ஞ்ஜஹங்.

    Anaṇā paṇṇāsavassāni, raṭṭhapiṇḍaṃ abhuñjahaṃ.

    111.

    111.

    ‘‘புஞ்ஞங் வத பஸவி ப³ஹுங், ஸப்பஞ்ஞோ வதாயங் உபாஸகோ;

    ‘‘Puññaṃ vata pasavi bahuṃ, sappañño vatāyaṃ upāsako;

    யோ ப⁴த்³தா³ய சீவரங் அதா³ஸி, விப்பமுத்தாய ஸப்³ப³க³ந்தே²ஹீ’’தி.

    Yo bhaddāya cīvaraṃ adāsi, vippamuttāya sabbaganthehī’’ti.

    … ப⁴த்³தா³ குண்ட³லகேஸா தே²ரீ….

    … Bhaddā kuṇḍalakesā therī….







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / தே²ரீகா³தா²-அட்ட²கதா² • Therīgāthā-aṭṭhakathā / 9. ப⁴த்³தா³குண்ட³லகேஸாதே²ரீகா³தா²வண்ணனா • 9. Bhaddākuṇḍalakesātherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact