Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
૩. ભદ્દિયસુત્તવણ્ણના
3. Bhaddiyasuttavaṇṇanā
૧૯૩. તતિયે ઉપસઙ્કમીતિ ભુત્તપાતરાસો હુત્વા માલાગન્ધવિલેપનં ગહેત્વા ભગવન્તં વન્દિસ્સામીતિ ઉપસઙ્કમિ. મા અનુસ્સવેનાતિઆદીસુ અનુસ્સવવચનેન મમ કથં મા ગણ્હથાતિ ઇમિના નયેન અત્થો વેદિતબ્બો. સારમ્ભોતિ કરણુત્તરિયલક્ખણો સારમ્ભો. અલોભાદયો લોભાદિપટિપક્ખવસેન વેદિતબ્બા. કુસલધમ્મૂપસમ્પદાયાતિ કુસલધમ્માનં સમ્પાદનત્થાય, પટિલાભત્થાયાતિ વુત્તં હોતિ. ઇમે ચેપિ, ભદ્દિય, મહાસાલાતિ પુરતો ઠિતે સાલરુક્ખે દસ્સેન્તો એવમાહ. સેસમેત્થ હેટ્ઠા વુત્તનયત્તા ઉત્તાનત્થત્તા ચ સુવિઞ્ઞેય્યમેવ. સત્થરિ પન દેસનં વિનિવટ્ટેન્તે ભદ્દિયો સોતાપન્નો જાતોતિ.
193. Tatiye upasaṅkamīti bhuttapātarāso hutvā mālāgandhavilepanaṃ gahetvā bhagavantaṃ vandissāmīti upasaṅkami. Mā anussavenātiādīsu anussavavacanena mama kathaṃ mā gaṇhathāti iminā nayena attho veditabbo. Sārambhoti karaṇuttariyalakkhaṇo sārambho. Alobhādayo lobhādipaṭipakkhavasena veditabbā. Kusaladhammūpasampadāyāti kusaladhammānaṃ sampādanatthāya, paṭilābhatthāyāti vuttaṃ hoti. Ime cepi, bhaddiya, mahāsālāti purato ṭhite sālarukkhe dassento evamāha. Sesamettha heṭṭhā vuttanayattā uttānatthattā ca suviññeyyameva. Satthari pana desanaṃ vinivaṭṭente bhaddiyo sotāpanno jātoti.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૩. ભદ્દિયસુત્તં • 3. Bhaddiyasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૩. ભદ્દિયસુત્તવણ્ણના • 3. Bhaddiyasuttavaṇṇanā