Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā |
ભારટ્ઠકથાવણ્ણના
Bhāraṭṭhakathāvaṇṇanā
૧૦૧. ભારટ્ઠકથાયં પુરિમગલે ગલવાટકોતિ પુરિમગલે ઉપરિમગલવાટકો. ઉરપરિચ્છેદમજ્ઝેતિ ઉરપરિયન્તસ્સ મજ્ઝે. અનાણત્તત્તાતિ ‘‘અસુકટ્ઠાનં નેહી’’તિ અનાણત્તત્તા. યો ચાયં સીસભારે વુત્તોતિ યો ચાયં વિનિચ્છયો સીસભારે વુત્તો. સીસાદીહિ વા ગહિતો હોતૂતિ સમ્બન્ધો. તાદિસન્તિ તપ્પટિચ્છાદનસમત્થં.
101. Bhāraṭṭhakathāyaṃ purimagale galavāṭakoti purimagale uparimagalavāṭako. Uraparicchedamajjheti urapariyantassa majjhe. Anāṇattattāti ‘‘asukaṭṭhānaṃ nehī’’ti anāṇattattā. Yo cāyaṃ sīsabhārevuttoti yo cāyaṃ vinicchayo sīsabhāre vutto. Sīsādīhi vā gahito hotūti sambandho. Tādisanti tappaṭicchādanasamatthaṃ.
ભારટ્ઠકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Bhāraṭṭhakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૨. દુતિયપારાજિકં • 2. Dutiyapārājikaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૨. દુતિયપારાજિકં • 2. Dutiyapārājikaṃ
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ભારટ્ઠકથાવણ્ણના • Bhāraṭṭhakathāvaṇṇanā