Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૮. ભત્તાદકસુત્તવણ્ણના

    8. Bhattādakasuttavaṇṇanā

    ૧૩૮. અટ્ઠમે ભત્તાદકોતિ ભત્તક્ખાદકો, બહુભત્તભુઞ્જોતિ અત્થો. ઓકાસફરણોતિ ઓકાસં ફરિત્વા અઞ્ઞેસં સમ્બાધં કત્વા ઠાનેન ઓકાસફરણો. તત્થ તત્થ લણ્ડં સારેતિ પાતેતીતિ લણ્ડસારણો. એત્તકા હત્થીતિ ગણનકાલે સલાકં ગણ્હાતીતિ સલાકગ્ગાહી. નિસીદનસયનવસેન મઞ્ચપીઠં મદ્દતીતિ મઞ્ચપીઠમદ્દનો. ભિક્ખુગણનકાલે સલાકં ગણ્હાતીતિ સલાકગ્ગાહી.

    138. Aṭṭhame bhattādakoti bhattakkhādako, bahubhattabhuñjoti attho. Okāsapharaṇoti okāsaṃ pharitvā aññesaṃ sambādhaṃ katvā ṭhānena okāsapharaṇo. Tattha tattha laṇḍaṃ sāreti pātetīti laṇḍasāraṇo. Ettakā hatthīti gaṇanakāle salākaṃ gaṇhātīti salākaggāhī. Nisīdanasayanavasena mañcapīṭhaṃ maddatīti mañcapīṭhamaddano. Bhikkhugaṇanakāle salākaṃ gaṇhātīti salākaggāhī.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૮. ભત્તાદકસુત્તં • 8. Bhattādakasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૫-૯. પત્થનાસુત્તાદિવણ્ણના • 5-9. Patthanāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact