Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૩. ભિક્ખુનુપસ્સયસિક્ખાપદં

    3. Bhikkhunupassayasikkhāpadaṃ

    ૧૬૨. તતિયે ‘‘ઓવદતિ પાચિત્તિયસ્સા’’તિ સામઞ્ઞતો વુત્તેપિ વિસેસતો અત્થો ગહેતબ્બોતિ આહ ‘‘અટ્ઠહિ ગરુધમ્મેહિ ઓવદન્તસ્સેવ પાચિત્તિય’’ન્તિ. ઇતોતિ ઇમસ્મા સિક્ખાપદમ્હા. યત્થ યત્થાતિ યસ્મિં યસ્મિં સિક્ખાપદે. સબ્બત્થ તત્થ તત્થાતિ યોજનાતિ. તતિયં.

    162. Tatiye ‘‘ovadati pācittiyassā’’ti sāmaññato vuttepi visesato attho gahetabboti āha ‘‘aṭṭhahi garudhammehi ovadantasseva pācittiya’’nti. Itoti imasmā sikkhāpadamhā. Yatthayatthāti yasmiṃ yasmiṃ sikkhāpade. Sabbattha tattha tatthāti yojanāti. Tatiyaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૩. ઓવાદવગ્ગો • 3. Ovādavaggo

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૩. ભિક્ખુનુપસ્સયસિક્ખાપદવણ્ણના • 3. Bhikkhunupassayasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૩. ભિક્ખુનુપસ્સયસિક્ખાપદવણ્ણના • 3. Bhikkhunupassayasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / ૩. ભિક્ખુનુપસ્સયસિક્ખાપદવણ્ણના • 3. Bhikkhunupassayasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૩. ભિક્ખુનુપસ્સયસિક્ખાપદવણ્ણના • 3. Bhikkhunupassayasikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact