Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૪-૫. બીજસુત્તાદિવણ્ણના

    4-5. Bījasuttādivaṇṇanā

    ૧૦૪-૧૦૫. ચતુત્થે યથાદિટ્ઠિ સમત્તં સમાદિન્નન્તિ દિટ્ઠાનુરૂપેન પરિપુણ્ણં સમાદિન્નં સકલં ગહિતં. ચેતનાતિ તીસુ દ્વારેસુ નિબ્બત્તિતચેતનાવ ગહિતા. પત્થનાતિ ‘‘એવરૂપો સિય’’ન્તિ એવં પત્થના. પણિધીતિ ‘‘દેવો વા ભવિસ્સામિ દેવઞ્ઞતરો વા’’તિ ચિત્તટ્ઠપના. સઙ્ખારાતિ સમ્પયુત્તકસઙ્ખારા. પઞ્ચમે પુરેચારિકટ્ઠેન પુબ્બઙ્ગમા. અન્વદેવાતિ તં અનુબન્ધમાનમેવ.

    104-105. Catutthe yathādiṭṭhi samattaṃ samādinnanti diṭṭhānurūpena paripuṇṇaṃ samādinnaṃ sakalaṃ gahitaṃ. Cetanāti tīsu dvāresu nibbattitacetanāva gahitā. Patthanāti ‘‘evarūpo siya’’nti evaṃ patthanā. Paṇidhīti ‘‘devo vā bhavissāmi devaññataro vā’’ti cittaṭṭhapanā. Saṅkhārāti sampayuttakasaṅkhārā. Pañcame purecārikaṭṭhena pubbaṅgamā. Anvadevāti taṃ anubandhamānameva.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૪. બીજસુત્તં • 4. Bījasuttaṃ
    ૫. વિજ્જાસુત્તં • 5. Vijjāsuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૧૨. સમણસઞ્ઞાસુત્તાદિવણ્ણના • 1-12. Samaṇasaññāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact