Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૩૩૬. બ્રહાછત્તજાતકં (૪-૪-૬)

    336. Brahāchattajātakaṃ (4-4-6)

    ૧૪૧.

    141.

    તિણં તિણન્તિ લપસિ, કો નુ તે તિણમાહરિ;

    Tiṇaṃ tiṇanti lapasi, ko nu te tiṇamāhari;

    કિં નુ તે તિણકિચ્ચત્થિ, તિણમેવ પભાસસિ.

    Kiṃ nu te tiṇakiccatthi, tiṇameva pabhāsasi.

    ૧૪૨.

    142.

    ઇધાગમા બ્રહ્મચારી, બ્રહા છત્તો બહુસ્સુતો;

    Idhāgamā brahmacārī, brahā chatto bahussuto;

    સો મે 1 સબ્બં સમાદાય, તિણં નિક્ખિપ્પ ગચ્છતિ.

    So me 2 sabbaṃ samādāya, tiṇaṃ nikkhippa gacchati.

    ૧૪૩.

    143.

    એવેતં હોતિ કત્તબ્બં, અપ્પેન બહુમિચ્છતા;

    Evetaṃ hoti kattabbaṃ, appena bahumicchatā;

    સબ્બં સકસ્સ આદાનં, અનાદાનં તિણસ્સ ચ. ( ) 3

    Sabbaṃ sakassa ādānaṃ, anādānaṃ tiṇassa ca. ( ) 4

    ૧૪૪.

    144.

    સીલવન્તો ન કુબ્બન્તિ, બાલો સીલાનિ કુબ્બતિ;

    Sīlavanto na kubbanti, bālo sīlāni kubbati;

    અનિચ્ચસીલં દુસ્સીલ્યં 5, કિં પણ્ડિચ્ચં કરિસ્સતીતિ.

    Aniccasīlaṃ dussīlyaṃ 6, kiṃ paṇḍiccaṃ karissatīti.

    બ્રહાછત્તજાતકં છટ્ઠં.

    Brahāchattajātakaṃ chaṭṭhaṃ.







    Footnotes:
    1. સો વે (ક॰)
    2. so ve (ka.)
    3. (તિણસ્સ ચાટીસુ ગતો, તત્થ કા પરિદેવના) (સી॰ સ્યા॰) (ચાટીસુ પક્ખિપિત્વાન, તત્થ કા પરિદેવના) (ક॰)
    4. (tiṇassa cāṭīsu gato, tattha kā paridevanā) (sī. syā.) (cāṭīsu pakkhipitvāna, tattha kā paridevanā) (ka.)
    5. દુસ્સીલં (પી॰)
    6. dussīlaṃ (pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૩૩૬] ૬. બ્રહાછત્તજાતકવણ્ણના • [336] 6. Brahāchattajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact