Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૫. બ્રહ્મચરિયસુત્તં

    5. Brahmacariyasuttaṃ

    ૨૫. ‘‘નયિદં , ભિક્ખવે, બ્રહ્મચરિયં વુસ્સતિ જનકુહનત્થં, ન જનલપનત્થં, ન લાભસક્કારસિલોકાનિસંસત્થં, ન ઇતિવાદપ્પમોક્ખાનિસંસત્થં, ન ‘ઇતિ મં જનો જાનાતૂ’તિ. અથ ખો ઇદં, ભિક્ખવે, બ્રહ્મચરિયં વુસ્સતિ સંવરત્થં પહાનત્થં વિરાગત્થં નિરોધત્થ’’ન્તિ.

    25. ‘‘Nayidaṃ , bhikkhave, brahmacariyaṃ vussati janakuhanatthaṃ, na janalapanatthaṃ, na lābhasakkārasilokānisaṃsatthaṃ, na itivādappamokkhānisaṃsatthaṃ, na ‘iti maṃ jano jānātū’ti. Atha kho idaṃ, bhikkhave, brahmacariyaṃ vussati saṃvaratthaṃ pahānatthaṃ virāgatthaṃ nirodhattha’’nti.

    ‘‘સંવરત્થં પહાનત્થં, બ્રહ્મચરિયં અનીતિહં;

    ‘‘Saṃvaratthaṃ pahānatthaṃ, brahmacariyaṃ anītihaṃ;

    અદેસયિ સો ભગવા, નિબ્બાનોગધગામિનં;

    Adesayi so bhagavā, nibbānogadhagāminaṃ;

    એસ મગ્ગો મહન્તેહિ 1, અનુયાતો મહેસિભિ.

    Esa maggo mahantehi 2, anuyāto mahesibhi.

    ‘‘યે ચ તં પટિપજ્જન્તિ, યથા બુદ્ધેન દેસિતં;

    ‘‘Ye ca taṃ paṭipajjanti, yathā buddhena desitaṃ;

    દુક્ખસ્સન્તં કરિસ્સન્તિ, સત્થુસાસનકારિનો’’તિ. પઞ્ચમં;

    Dukkhassantaṃ karissanti, satthusāsanakārino’’ti. pañcamaṃ;







    Footnotes:
    1. મહત્તેભિ (ક॰) ઇતિવુ॰ ૩૫
    2. mahattebhi (ka.) itivu. 35



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૫. બ્રહ્મચરિયસુત્તવણ્ણના • 5. Brahmacariyasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૫. બ્રહ્મચરિયસુત્તવણ્ણના • 5. Brahmacariyasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact