Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૩. બ્યાકરણસુત્તં

    3. Byākaraṇasuttaṃ

    ૯૩. ‘‘પઞ્ચિમાનિ, ભિક્ખવે, અઞ્ઞાબ્યાકરણાનિ. કતમાનિ પઞ્ચ? મન્દત્તા મોમૂહત્તા અઞ્ઞં બ્યાકરોતિ; પાપિચ્છો ઇચ્છાપકતો અઞ્ઞં બ્યાકરોતિ; ઉમ્માદા ચિત્તક્ખેપા અઞ્ઞં બ્યાકરોતિ; અધિમાનેન અઞ્ઞં બ્યાકરોતિ; સમ્મદેવ અઞ્ઞં બ્યાકરોતિ. ઇમાનિ ખો, ભિક્ખવે, પઞ્ચ અઞ્ઞાબ્યાકરણાની’’તિ. તતિયં.

    93. ‘‘Pañcimāni, bhikkhave, aññābyākaraṇāni. Katamāni pañca? Mandattā momūhattā aññaṃ byākaroti; pāpiccho icchāpakato aññaṃ byākaroti; ummādā cittakkhepā aññaṃ byākaroti; adhimānena aññaṃ byākaroti; sammadeva aññaṃ byākaroti. Imāni kho, bhikkhave, pañca aññābyākaraṇānī’’ti. Tatiyaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૩. બ્યાકરણસુત્તવણ્ણના • 3. Byākaraṇasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૧૦. પઠમસમ્પદાસુત્તાદિવણ્ણના • 1-10. Paṭhamasampadāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact