Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૩. બ્યાકરણસુત્તવણ્ણના

    3. Byākaraṇasuttavaṇṇanā

    ૯૩. તતિયે અઞ્ઞાબ્યાકરણાનીતિ અરહત્તબ્યાકરણાનિ. મન્દત્તાતિ મન્દભાવેન અઞ્ઞાણેન. મોમૂહત્તાતિ અતિમૂળ્હભાવેન. અઞ્ઞં બ્યાકરોતીતિ અરહત્તં પત્તોસ્મીતિ કથેતિ. ઇચ્છાપકતોતિ ઇચ્છાય અભિભૂતો. અધિમાનેનાતિ અધિગતમાનેન. સમ્મદેવાતિ હેતુના નયેન કારણેનેવ.

    93. Tatiye aññābyākaraṇānīti arahattabyākaraṇāni. Mandattāti mandabhāvena aññāṇena. Momūhattāti atimūḷhabhāvena. Aññaṃ byākarotīti arahattaṃ pattosmīti katheti. Icchāpakatoti icchāya abhibhūto. Adhimānenāti adhigatamānena. Sammadevāti hetunā nayena kāraṇeneva.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૩. બ્યાકરણસુત્તં • 3. Byākaraṇasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૧૦. પઠમસમ્પદાસુત્તાદિવણ્ણના • 1-10. Paṭhamasampadāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact