Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૪. બ્યાકરણસુત્તવણ્ણના

    4. Byākaraṇasuttavaṇṇanā

    ૮૪. ચતુત્થે ઝાયી સમાપત્તિકુસલોતિ ઝાનેહિ ચ સમ્પન્નો સમાપત્તિયઞ્ચ છેકો. ઇરીણન્તિ તુચ્છભાવં. વિચિનન્તિ ગુણવિચિનતં નિગ્ગુણભાવં. અથ વા ઇરીણસઙ્ખાતં અરઞ્ઞં વિચિનસઙ્ખાતં મહાગહનઞ્ચ આપન્નો વિય હોતિ. અનયન્તિ અવડ્ઢિં. બ્યસનન્તિ વિનાસં. અનયબ્યસનન્તિ અવડ્ઢિવિનાસં. કિં નુ ખોતિ કેન કારણેન.

    84. Catutthe jhāyī samāpattikusaloti jhānehi ca sampanno samāpattiyañca cheko. Irīṇanti tucchabhāvaṃ. Vicinanti guṇavicinataṃ nigguṇabhāvaṃ. Atha vā irīṇasaṅkhātaṃ araññaṃ vicinasaṅkhātaṃ mahāgahanañca āpanno viya hoti. Anayanti avaḍḍhiṃ. Byasananti vināsaṃ. Anayabyasananti avaḍḍhivināsaṃ. Kiṃ nu khoti kena kāraṇena.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૪. બ્યાકરણસુત્તં • 4. Byākaraṇasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૮. વાહનસુત્તાદિવણ્ણના • 1-8. Vāhanasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact