Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૫. ચક્ખુપાલત્થેરગાથા

    5. Cakkhupālattheragāthā

    ૯૫.

    95.

    ‘‘અન્ધોહં હતનેત્તોસ્મિ, કન્તારદ્ધાનપક્ખન્દો 1;

    ‘‘Andhohaṃ hatanettosmi, kantāraddhānapakkhando 2;

    સયમાનોપિ ગચ્છિસ્સં, ન સહાયેન પાપેના’’તિ.

    Sayamānopi gacchissaṃ, na sahāyena pāpenā’’ti.

    … ચક્ખુપાલો થેરો….

    … Cakkhupālo thero….







    Footnotes:
    1. પક્ખન્નો (સી॰), પક્કન્તો (સ્યા॰ સી॰ અટ્ઠ॰)
    2. pakkhanno (sī.), pakkanto (syā. sī. aṭṭha.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૫. ચક્ખુપાલત્થેરગાથાવણ્ણના • 5. Cakkhupālattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact