Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / தே²ரீகா³தா²பாளி • Therīgāthāpāḷi

    2. சாலாதே²ரீகா³தா²

    2. Cālātherīgāthā

    182.

    182.

    ‘‘ஸதிங் உபட்ட²பெத்வான, பி⁴க்கு²னீ பா⁴விதிந்த்³ரியா;

    ‘‘Satiṃ upaṭṭhapetvāna, bhikkhunī bhāvitindriyā;

    படிவிஜ்ஜி² பத³ங் ஸந்தங், ஸங்கா²ரூபஸமங் ஸுக²ங்’’.

    Paṭivijjhi padaṃ santaṃ, saṅkhārūpasamaṃ sukhaṃ’’.

    183.

    183.

    ‘‘கங் நு உத்³தி³ஸ்ஸ முண்டா³ஸி, ஸமணீ விய தி³ஸ்ஸஸி;

    ‘‘Kaṃ nu uddissa muṇḍāsi, samaṇī viya dissasi;

    ந ச ரோசேஸி பாஸண்டே³, கிமித³ங் சரஸி மோமுஹா’’.

    Na ca rocesi pāsaṇḍe, kimidaṃ carasi momuhā’’.

    184.

    184.

    ‘‘இதோ ப³ஹித்³தா⁴ பாஸண்டா³, தி³ட்டி²யோ உபனிஸ்ஸிதா;

    ‘‘Ito bahiddhā pāsaṇḍā, diṭṭhiyo upanissitā;

    ந தே த⁴ம்மங் விஜானந்தி, ந தே த⁴ம்மஸ்ஸ கோவிதா³.

    Na te dhammaṃ vijānanti, na te dhammassa kovidā.

    185.

    185.

    ‘‘அத்தி² ஸக்யகுலே ஜாதோ, பு³த்³தோ⁴ அப்படிபுக்³க³லோ;

    ‘‘Atthi sakyakule jāto, buddho appaṭipuggalo;

    ஸோ மே த⁴ம்மமதே³ஸேஸி, தி³ட்டீ²னங் ஸமதிக்கமங்.

    So me dhammamadesesi, diṭṭhīnaṃ samatikkamaṃ.

    186.

    186.

    ‘‘து³க்க²ங் து³க்க²ஸமுப்பாத³ங், து³க்க²ஸ்ஸ ச அதிக்கமங்;

    ‘‘Dukkhaṃ dukkhasamuppādaṃ, dukkhassa ca atikkamaṃ;

    அரியங் சட்ட²ங்கி³கங் மக்³க³ங், து³க்கூ²பஸமகா³மினங்.

    Ariyaṃ caṭṭhaṅgikaṃ maggaṃ, dukkhūpasamagāminaṃ.

    187.

    187.

    ‘‘தஸ்ஸாஹங் வசனங் ஸுத்வா, விஹரிங் ஸாஸனே ரதா;

    ‘‘Tassāhaṃ vacanaṃ sutvā, vihariṃ sāsane ratā;

    திஸ்ஸோ விஜ்ஜா அனுப்பத்தா, கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்.

    Tisso vijjā anuppattā, kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    188.

    188.

    ‘‘ஸப்³ப³த்த² விஹதா நந்தீ³, தமோக²ந்தோ⁴ பதா³லிதோ;

    ‘‘Sabbattha vihatā nandī, tamokhandho padālito;

    ஏவங் ஜானாஹி பாபிம, நிஹதோ த்வமஸி அந்தக’’.

    Evaṃ jānāhi pāpima, nihato tvamasi antaka’’.

    … சாலா தே²ரீ….

    … Cālā therī….







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / தே²ரீகா³தா²-அட்ட²கதா² • Therīgāthā-aṭṭhakathā / 2. சாலாதே²ரீகா³தா²வண்ணனா • 2. Cālātherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact