Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ખુદ્દસિક્ખા-મૂલસિક્ખા • Khuddasikkhā-mūlasikkhā

    ૨૧. ચમ્મનિદ્દેસવણ્ણના

    21. Cammaniddesavaṇṇanā

    ૧૭૩. મિગા ચ અજા ચ એળકા ચ, તેસં ચમ્માનીતિ સમાસો. અજો છગલકો. એળકો મેણ્ડકો. મિગે દસ્સેતિ ‘‘રોહિતે’’તિઆદિના. રોહિતા-દિગ્ગહણં ઉપલક્ખણમત્તં, વાતમિગમિગમાતુકાદીપિ એત્થેવ સઙ્ગય્હન્તિ.

    173. Migā ca ajā ca eḷakā ca, tesaṃ cammānīti samāso. Ajo chagalako. Eḷako meṇḍako. Mige dasseti ‘‘rohite’’tiādinā. Rohitā-diggahaṇaṃ upalakkhaṇamattaṃ, vātamigamigamātukādīpi ettheva saṅgayhanti.

    ૧૭૪. અનુઞ્ઞાતત્તયાતિ અનુઞ્ઞાતા યથાવુત્તચમ્મત્તયતો. અમાનુસંવ સબ્બં ચમ્મં થવિકોપાહને કપ્પતીતિ સમ્બન્ધો. થવિકા સત્થકકોસકાદીતિ.

    174.Anuññātattayāti anuññātā yathāvuttacammattayato. Amānusaṃva sabbaṃ cammaṃ thavikopāhane kappatīti sambandho. Thavikā satthakakosakādīti.

    ચમ્મનિદ્દેસવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Cammaniddesavaṇṇanā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact