Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૫. ચણ્ડાલસુત્તવણ્ણના

    5. Caṇḍālasuttavaṇṇanā

    ૧૭૫. પઞ્ચમે ઉપાસકપતિકુટ્ઠોતિ ઉપાસકપચ્છિમકો. કોતૂહલમઙ્ગલિકોતિ ‘‘ઇમિના ઇદં ભવિસ્સતી’’તિ એવં પવત્તત્તા કોતૂહલસઙ્ખાતેન દિટ્ઠસુતમુતમઙ્ગલેન સમન્નાગતો. મઙ્ગલં પચ્ચેતિ નો કમ્મન્તિ મઙ્ગલં ઓલોકેતિ, કમ્મં ન ઓલોકેતિ. ઇતો ચ બહિદ્ધાતિ ઇમમ્હા સાસના બહિદ્ધા. પુબ્બકારં કરોતીતિ દાનાદિકં કુસલકિચ્ચં પઠમતરં કરોતિ.

    175. Pañcame upāsakapatikuṭṭhoti upāsakapacchimako. Kotūhalamaṅgalikoti ‘‘iminā idaṃ bhavissatī’’ti evaṃ pavattattā kotūhalasaṅkhātena diṭṭhasutamutamaṅgalena samannāgato. Maṅgalaṃ pacceti no kammanti maṅgalaṃ oloketi, kammaṃ na oloketi. Ito ca bahiddhāti imamhā sāsanā bahiddhā. Pubbakāraṃ karotīti dānādikaṃ kusalakiccaṃ paṭhamataraṃ karoti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૫. ચણ્ડાલસુત્તં • 5. Caṇḍālasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૬. સારજ્જસુત્તાદિવણ્ણના • 1-6. Sārajjasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact