Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૯. ચન્દનત્થેરગાથા

    9. Candanattheragāthā

    ૨૯૯.

    299.

    ‘‘જાતરૂપેન સઞ્છન્ના 1, દાસીગણપુરક્ખતા;

    ‘‘Jātarūpena sañchannā 2, dāsīgaṇapurakkhatā;

    અઙ્કેન પુત્તમાદાય, ભરિયા મં ઉપાગમિ.

    Aṅkena puttamādāya, bhariyā maṃ upāgami.

    ૩૦૦.

    300.

    ‘‘તઞ્ચ દિસ્વાન આયન્તિં, સકપુત્તસ્સ માતરં;

    ‘‘Tañca disvāna āyantiṃ, sakaputtassa mātaraṃ;

    અલઙ્કતં સુવસનં, મચ્ચુપાસંવ ઓડ્ડિતં.

    Alaṅkataṃ suvasanaṃ, maccupāsaṃva oḍḍitaṃ.

    ૩૦૧.

    301.

    ‘‘તતો મે મનસીકારો, યોનિસો ઉદપજ્જથ;

    ‘‘Tato me manasīkāro, yoniso udapajjatha;

    આદીનવો પાતુરહુ, નિબ્બિદા સમતિટ્ઠથ.

    Ādīnavo pāturahu, nibbidā samatiṭṭhatha.

    ૩૦૨.

    302.

    ‘‘તતો ચિત્તં વિમુચ્ચિ મે, પસ્સ ધમ્મસુધમ્મતં;

    ‘‘Tato cittaṃ vimucci me, passa dhammasudhammataṃ;

    તિસ્સો વિજ્જા અનુપ્પત્તા, કતં બુદ્ધસ્સ સાસન’’ન્તિ.

    Tisso vijjā anuppattā, kataṃ buddhassa sāsana’’nti.

    … ચન્દનો થેરો….

    … Candano thero….







    Footnotes:
    1. પચ્છન્ના (સી॰)
    2. pacchannā (sī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૯. ચન્દનત્થેરગાથાવણ્ણના • 9. Candanattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact