Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૯. ચઙ્કમસુત્તં

    9. Caṅkamasuttaṃ

    ૨૯. ‘‘પઞ્ચિમે, ભિક્ખવે, ચઙ્કમે આનિસંસા. કતમે પઞ્ચ? અદ્ધાનક્ખમો હોતિ, પધાનક્ખમો હોતિ, અપ્પાબાધો હોતિ, અસિતં પીતં ખાયિતં સાયિતં સમ્મા પરિણામં ગચ્છતિ, ચઙ્કમાધિગતો સમાધિ ચિરટ્ઠિતિકો હોતિ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, પઞ્ચ ચઙ્કમે આનિસંસા’’તિ. નવમં.

    29. ‘‘Pañcime, bhikkhave, caṅkame ānisaṃsā. Katame pañca? Addhānakkhamo hoti, padhānakkhamo hoti, appābādho hoti, asitaṃ pītaṃ khāyitaṃ sāyitaṃ sammā pariṇāmaṃ gacchati, caṅkamādhigato samādhi ciraṭṭhitiko hoti. Ime kho, bhikkhave, pañca caṅkame ānisaṃsā’’ti. Navamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૯. ચઙ્કમસુત્તવણ્ણના • 9. Caṅkamasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૮-૯. પઞ્ચઙ્ગિકસુત્તાદિવણ્ણના • 8-9. Pañcaṅgikasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact