Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કઙ્ખાવિતરણી-અભિનવ-ટીકા • Kaṅkhāvitaraṇī-abhinava-ṭīkā

    ૫૦-૫૧. ચપુચપુકારકસિક્ખાપદવણ્ણના

    50-51. Capucapukārakasikkhāpadavaṇṇanā

    ‘‘ચપુ ચપૂ’’તિ એવં સદ્દં કત્વાતિ ‘‘ચપુ ચપૂ’’તિ એવં અનુકરણસદ્દં કત્વા. ‘‘પઞ્ચવીસતિમેપિ એસેવ નયો’’તિ ઇમિના ‘‘સુરુસુરુકારકન્તિ ‘સુરૂ સુરૂ’તિ એવં સદ્દં કત્વા’’તિ ઇમમત્થમતિદિસતિ.

    ‘‘Capucapū’’ti evaṃ saddaṃ katvāti ‘‘capu capū’’ti evaṃ anukaraṇasaddaṃ katvā. ‘‘Pañcavīsatimepi eseva nayo’’ti iminā ‘‘surusurukārakanti ‘surū surū’ti evaṃ saddaṃ katvā’’ti imamatthamatidisati.

    ચપુચપુકારકસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Capucapukārakasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.

    તિંસભોજનપ્પટિસંયુત્તસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Tiṃsabhojanappaṭisaṃyuttasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact