Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કઙ્ખાવિતરણી-અભિનવ-ટીકા • Kaṅkhāvitaraṇī-abhinava-ṭīkā

    ૧૦. ચારિકનપક્કમનસિક્ખાપદવણ્ણના

    10. Cārikanapakkamanasikkhāpadavaṇṇanā

    ધુરે નિક્ખિત્તમત્તેતિ સચે ધુરં નિક્ખિપિત્વા પચ્છા પક્કમતિ, આપત્તિયેવાતિ અત્થો. અન્તરાયે સતીતિ દસવિધેસુ અન્તરાયેસુ અઞ્ઞતરસ્મિં સતિ. ‘‘ગચ્છિસ્સામી’’તિ નિક્ખન્તા, નદી વા પૂરા, વનદાહો વા આગતો, ચોરા વા મગ્ગે હોન્તિ, મેઘો વા ઉટ્ઠહતિ, નિવત્તિતું વટ્ટતિ.

    Dhure nikkhittamatteti sace dhuraṃ nikkhipitvā pacchā pakkamati, āpattiyevāti attho. Antarāye satīti dasavidhesu antarāyesu aññatarasmiṃ sati. ‘‘Gacchissāmī’’ti nikkhantā, nadī vā pūrā, vanadāho vā āgato, corā vā magge honti, megho vā uṭṭhahati, nivattituṃ vaṭṭati.

    ચારિકનપક્કમનસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Cārikanapakkamanasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.

    તુવટ્ટવગ્ગો ચતુત્થો.

    Tuvaṭṭavaggo catuttho.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact