Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિમાનવત્થુપાળિ • Vimānavatthupāḷi

    ૭. ચતુરિત્થિવિમાનવત્થુ

    7. Caturitthivimānavatthu

    ૭૫૫.

    755.

    ‘‘અભિક્કન્તેન વણ્ણેન…પે॰…વણ્ણો ચ તે સબ્બદિસા પભાસતી’’તિ.

    ‘‘Abhikkantena vaṇṇena…pe…vaṇṇo ca te sabbadisā pabhāsatī’’ti.

    ૭૫૮.

    758.

    સા દેવતા અત્તમના…પે॰… યસ્સ કમ્મસ્સિદં ફલં.

    Sā devatā attamanā…pe… yassa kammassidaṃ phalaṃ.

    ૭૫૯.

    759.

    ‘‘ઇન્દીવરાનં હત્થકં અહમદાસિં, ભિક્ખુનો પિણ્ડાય ચરન્તસ્સ;

    ‘‘Indīvarānaṃ hatthakaṃ ahamadāsiṃ, bhikkhuno piṇḍāya carantassa;

    એસિકાનં ઉણ્ણતસ્મિં, નગરવરે પણ્ણકતે રમ્મે.

    Esikānaṃ uṇṇatasmiṃ, nagaravare paṇṇakate ramme.

    ૭૬૦.

    760.

    ‘‘તેન મેતાદિસો વણ્ણો…પે॰…વણ્ણો ચ મે સબ્બદિસ્સા પભાસતી’’તિ.

    ‘‘Tena metādiso vaṇṇo…pe…vaṇṇo ca me sabbadissā pabhāsatī’’ti.

    ૭૬૨.

    762.

    ‘‘અભિક્કન્તેન વણ્ણેન…પે॰…વણ્ણો ચ તે સબ્બદિસા પભાસતી’’તિ.

    ‘‘Abhikkantena vaṇṇena…pe…vaṇṇo ca te sabbadisā pabhāsatī’’ti.

    ૭૬૫.

    765.

    સા દેવતા અત્તમના…પે॰… યસ્સ કમ્મસ્સિદં ફલં.

    Sā devatā attamanā…pe… yassa kammassidaṃ phalaṃ.

    ૭૬૬.

    766.

    ‘‘નીલુપ્પલહત્થકં અહમદાસિં, ભિક્ખુનો પિણ્ડાય ચરન્તસ્સ;

    ‘‘Nīluppalahatthakaṃ ahamadāsiṃ, bhikkhuno piṇḍāya carantassa;

    એસિકાનં ઉણ્ણતસ્મિં, નગરવરે પણ્ણકતે રમ્મે.

    Esikānaṃ uṇṇatasmiṃ, nagaravare paṇṇakate ramme.

    ૭૬૭.

    767.

    ‘‘તેન મેતાદિસો વણ્ણો…પે॰…વણ્ણો ચ મે સબ્બદિસા પભાસતી’’તિ.

    ‘‘Tena metādiso vaṇṇo…pe…vaṇṇo ca me sabbadisā pabhāsatī’’ti.

    ૭૬૯.

    769.

    ‘‘અભિક્કન્તેન વણ્ણેન…પે॰…વણ્ણો ચ તે સબ્બદિસા પભાસતી’’તિ.

    ‘‘Abhikkantena vaṇṇena…pe…vaṇṇo ca te sabbadisā pabhāsatī’’ti.

    ૭૭૨.

    772.

    સા દેવતા અત્તમના…પે॰… યસ્સ કમ્મસ્સિદં ફલં.

    Sā devatā attamanā…pe… yassa kammassidaṃ phalaṃ.

    ૭૭૩.

    773.

    ‘‘ઓદાતમૂલકં હરિતપત્તં, ઉદકસ્મિં સરે જાતં અહમદાસિં;

    ‘‘Odātamūlakaṃ haritapattaṃ, udakasmiṃ sare jātaṃ ahamadāsiṃ;

    ભિક્ખુનો પિણ્ડાય ચરન્તસ્સ, એસિકાનં ઉણ્ણતસ્મિં;

    Bhikkhuno piṇḍāya carantassa, esikānaṃ uṇṇatasmiṃ;

    નગરવરે પણ્ણકતે રમ્મે.

    Nagaravare paṇṇakate ramme.

    ૭૭૪.

    774.

    ‘‘તેન મેતાદિસો વણ્ણો…પે॰…વણ્ણો ચ મે સબ્બદિસા પભાસતી’’તિ.

    ‘‘Tena metādiso vaṇṇo…pe…vaṇṇo ca me sabbadisā pabhāsatī’’ti.

    ૭૭૬.

    776.

    ‘‘અભિક્કન્તેન વણ્ણેન…પે॰…વણ્ણો ચ તે સબ્બદિસા પભાસતી’’તિ.

    ‘‘Abhikkantena vaṇṇena…pe…vaṇṇo ca te sabbadisā pabhāsatī’’ti.

    ૭૭૯.

    779.

    સા દેવતા અત્તમના…પે॰… યસ્સ કમ્મસ્સિદં ફલં.

    Sā devatā attamanā…pe… yassa kammassidaṃ phalaṃ.

    ૭૮૦.

    780.

    ‘‘અહં સુમના સુમનસ્સ સુમનમકુળાનિ, દન્તવણ્ણાનિ અહમદાસિં;

    ‘‘Ahaṃ sumanā sumanassa sumanamakuḷāni, dantavaṇṇāni ahamadāsiṃ;

    ભિક્ખુનો પિણ્ડાય ચરન્તસ્સ, એસિકાનં ઉણ્ણતસ્મિં;

    Bhikkhuno piṇḍāya carantassa, esikānaṃ uṇṇatasmiṃ;

    નગરવરે પણ્ણકતે રમ્મે.

    Nagaravare paṇṇakate ramme.

    ૭૮૧.

    781.

    ‘‘તેન મેતાદિસો વણ્ણો…પે॰…વણ્ણો ચ મે સબ્બદિસા પભાસતી’’તિ.

    ‘‘Tena metādiso vaṇṇo…pe…vaṇṇo ca me sabbadisā pabhāsatī’’ti.

    ચતુરિત્થિવિમાનં સત્તમં.

    Caturitthivimānaṃ sattamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / વિમાનવત્થુ-અટ્ઠકથા • Vimānavatthu-aṭṭhakathā / ૭. ચતુરિત્થિવિમાનવણ્ણના • 7. Caturitthivimānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact