Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ધમ્મસઙ્ગણિ-અટ્ઠકથા • Dhammasaṅgaṇi-aṭṭhakathā

    ચતુત્થચિત્તં

    Catutthacittaṃ

    ૪૦૨. ચતુત્થં વુત્તપ્પકારેસુ એવ ઠાનેસુ યદા સીસે ખેળં ખિપન્તિ, પાદપંસું ઓકિરન્તિ, તદા તસ્સ પરિહરણત્થં સઉસ્સાહેન અન્તરન્તરા ઓલોકેન્તાનં રાજનાટકેસુ નિક્ખન્તેસુ ઉસ્સારણાય વત્તમાનાય તેન તેન છિદ્દેન ઓલોકેન્તાનઞ્ચાતિ એવમાદીસુ ઠાનેસુ ઉપ્પજ્જતિ. ઇધ પન થિનમિદ્ધેહિ સદ્ધિં સત્ત યેવાપનકા હોન્તિ. ઉભયત્થાપિ મિચ્છાદિટ્ઠિ પરિહાયતિ. તં ઠપેત્વા સેસાનં વસેન ધમ્મગણના વેદિતબ્બાતિ.

    402. Catutthaṃ vuttappakāresu eva ṭhānesu yadā sīse kheḷaṃ khipanti, pādapaṃsuṃ okiranti, tadā tassa pariharaṇatthaṃ saussāhena antarantarā olokentānaṃ rājanāṭakesu nikkhantesu ussāraṇāya vattamānāya tena tena chiddena olokentānañcāti evamādīsu ṭhānesu uppajjati. Idha pana thinamiddhehi saddhiṃ satta yevāpanakā honti. Ubhayatthāpi micchādiṭṭhi parihāyati. Taṃ ṭhapetvā sesānaṃ vasena dhammagaṇanā veditabbāti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / ધમ્મસઙ્ગણીપાળિ • Dhammasaṅgaṇīpāḷi / દ્વાદસ અકુસલાનિ • Dvādasa akusalāni

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / ધમ્મસઙ્ગણી-મૂલટીકા • Dhammasaṅgaṇī-mūlaṭīkā / ચતુત્થચિત્તવણ્ણના • Catutthacittavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / ધમ્મસઙ્ગણી-અનુટીકા • Dhammasaṅgaṇī-anuṭīkā / ચતુત્થચિત્તવણ્ણના • Catutthacittavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact