Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā

    சதுத்த²னிஸ்ஸக்³கி³யபாசித்தியஸிக்கா²பத³வண்ணனா

    Catutthanissaggiyapācittiyasikkhāpadavaṇṇanā

    748. சதுத்தே² – கயேனாதி மூலேன. ந மே ஆவுஸோ ஸப்பினா அத்தோ²; தேலேன மே அத்தோ²தி இத³ங் கிர ஸா ஆஹடஸப்பிங் த³த்வா தேலம்பி ஆஹரிஸ்ஸதீதி மஞ்ஞமானா ஆஹ. விஞ்ஞாபெத்வாதி ஜானாபெத்வா; இத³ங் நாம ஆஹராதி யாசித்வா வா.

    748. Catutthe – kayenāti mūlena. Na me āvuso sappinā attho; telena me atthoti idaṃ kira sā āhaṭasappiṃ datvā telampi āharissatīti maññamānā āha. Viññāpetvāti jānāpetvā; idaṃ nāma āharāti yācitvā vā.

    752. தஞ்ஞேவ விஞ்ஞாபேதீதி யங் பட²மங் விஞ்ஞத்தங் தங் தோ²கங் நப்பஹோதி, தஸ்மா புன தஞ்ஞேவ விஞ்ஞாபேதீதி அத்தோ². அஞ்ஞஞ்ச விஞ்ஞாபேதீதி ஸசே பட²மங் ஸப்பிவிஞ்ஞத்தங், யமகங் பசிதப்³ப³ந்தி ச வேஜ்ஜேன வுத்தத்தா தேலேன அத்தோ² ஹோதி, ததோ தேலேனாபி மே அத்தோ²தி ஏவங் அஞ்ஞஞ்ச விஞ்ஞாபேதி. ஆனிஸங்ஸங் த³ஸ்ஸெத்வாதி ஸசே கஹாபணஸ்ஸ ஸப்பி ஆப⁴தங் ஹோதி, இமினா மூலேன தி³கு³ணங் தேலங் லப்³ப⁴தி, தேனாபி ச இத³ங் கிச்சங் நிப்ப²ஜ்ஜதி, தஸ்மா தேலங் ஆஹராதி ஏவங் ஆனிஸங்ஸங் த³ஸ்ஸெத்வா விஞ்ஞாபேதீதி. ஸேஸங் உத்தானமேவ.

    752.Taññeva viññāpetīti yaṃ paṭhamaṃ viññattaṃ taṃ thokaṃ nappahoti, tasmā puna taññeva viññāpetīti attho. Aññañca viññāpetīti sace paṭhamaṃ sappiviññattaṃ, yamakaṃ pacitabbanti ca vejjena vuttattā telena attho hoti, tato telenāpi me atthoti evaṃ aññañca viññāpeti. Ānisaṃsaṃ dassetvāti sace kahāpaṇassa sappi ābhataṃ hoti, iminā mūlena diguṇaṃ telaṃ labbhati, tenāpi ca idaṃ kiccaṃ nipphajjati, tasmā telaṃ āharāti evaṃ ānisaṃsaṃ dassetvā viññāpetīti. Sesaṃ uttānameva.

    ச²ஸமுட்டா²னங் – கிரியங், நோஸஞ்ஞாவிமொக்க²ங், அசித்தகங், பண்ணத்திவஜ்ஜங், காயகம்மங், வசீகம்மங், திசித்தங், திவேத³னந்தி.

    Chasamuṭṭhānaṃ – kiriyaṃ, nosaññāvimokkhaṃ, acittakaṃ, paṇṇattivajjaṃ, kāyakammaṃ, vacīkammaṃ, ticittaṃ, tivedananti.

    சதுத்த²ஸிக்கா²பத³ங்.

    Catutthasikkhāpadaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³ • Bhikkhunīvibhaṅga / 4. சதுத்த²ஸிக்கா²பத³ங் • 4. Catutthasikkhāpadaṃ

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / 3. நிஸ்ஸக்³கி³யகண்ட³ங் (பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³வண்ணனா) • 3. Nissaggiyakaṇḍaṃ (bhikkhunīvibhaṅgavaṇṇanā)

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / 4. சதுத்த²னிஸ்ஸக்³கி³யபாசித்தியஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 4. Catutthanissaggiyapācittiyasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 2. து³தியனிஸ்ஸக்³கி³யாதி³பாசித்தியஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 2. Dutiyanissaggiyādipācittiyasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 4. சதுத்த²னிஸ்ஸக்³கி³யபாசித்தியஸிக்கா²பத³ங் • 4. Catutthanissaggiyapācittiyasikkhāpadaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact