Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā

    ૪. ચતુત્થસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદવણ્ણના

    4. Catutthasaṅghādisesasikkhāpadavaṇṇanā

    ૬૯૪-૮. ચતુત્થે – પાદપીઠં નામ ધોતપાદટ્ઠપનકં. પાદકઠલિકા નામ અધોતપાદટ્ઠપનકં . અનઞ્ઞાય ગણસ્સ છન્દન્તિ તસ્સેવ કારકગણસ્સ છન્દં અજાનિત્વા. વત્તે વત્તન્તિન્તિ તેચત્તાલીસપ્પભેદે નેત્થારવત્તે વત્તમાનં. સેસં ઉત્તાનમેવ.

    694-8. Catutthe – pādapīṭhaṃ nāma dhotapādaṭṭhapanakaṃ. Pādakaṭhalikā nāma adhotapādaṭṭhapanakaṃ . Anaññāya gaṇassa chandanti tasseva kārakagaṇassa chandaṃ ajānitvā. Vatte vattantinti tecattālīsappabhede netthāravatte vattamānaṃ. Sesaṃ uttānameva.

    ધુરનિક્ખેપસમુટ્ઠાનં – કાયવાચાચિત્તતો સમુટ્ઠાતિ, કિરિયાકિરિયં, સઞ્ઞાવિમોક્ખં, સચિત્તકં , લોકવજ્જં, કાયકમ્મં, વચીકમ્મં, અકુસલચિત્તં, દુક્ખવેદનન્તિ.

    Dhuranikkhepasamuṭṭhānaṃ – kāyavācācittato samuṭṭhāti, kiriyākiriyaṃ, saññāvimokkhaṃ, sacittakaṃ , lokavajjaṃ, kāyakammaṃ, vacīkammaṃ, akusalacittaṃ, dukkhavedananti.

    ચતુત્થસિક્ખાપદં.

    Catutthasikkhāpadaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga / ૪. ચતુત્થસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદં • 4. Catutthasaṅghādisesasikkhāpadaṃ

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૪. ચતુત્થસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદવણ્ણના • 4. Catutthasaṅghādisesasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / ૪. ચતુત્થસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદવણ્ણના • 4. Catutthasaṅghādisesasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૪. ચતુત્થસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદવણ્ણના • 4. Catutthasaṅghādisesasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૪. ચતુત્થસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદં • 4. Catutthasaṅghādisesasikkhāpadaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact