Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૪. ચતુત્થસિક્ખાપદં

    4. Catutthasikkhāpadaṃ

    ૮૫૦. ચતુત્થે કણ્ણસ્સ સમીપં નિકણ્ણં, તમેવ નિકણ્ણિકન્તિ વુત્તે કણ્ણમૂલન્તિ આહ ‘‘કણ્ણમૂલં વુચ્ચતી’’તિ. ‘‘કણ્ણમૂલે’’તિ ઇમિના ‘‘નિકણ્ણિક’’ન્તિ એત્થ ભુમ્મત્થે ઉપયોગવચનન્તિ દસ્સેતિ. આહરણત્થાયાતિ આહરાપનત્થાયાતિ. ચતુત્થં.

    850. Catutthe kaṇṇassa samīpaṃ nikaṇṇaṃ, tameva nikaṇṇikanti vutte kaṇṇamūlanti āha ‘‘kaṇṇamūlaṃ vuccatī’’ti. ‘‘Kaṇṇamūle’’ti iminā ‘‘nikaṇṇika’’nti ettha bhummatthe upayogavacananti dasseti. Āharaṇatthāyāti āharāpanatthāyāti. Catutthaṃ.

    ૫. પઞ્ચમસિક્ખાપદં

    5. Pañcamasikkhāpadaṃ

    ૮૫૪. પઞ્ચમે તેસન્તિ ઘરસામિકાનં. ઘરમ્પીતિ ન કેવલં આસનમેવ, ઘરમ્પિ સોધેમાતિ અત્થો. તતોતિ પરિવિતક્કનતો, પરન્તિ સમ્બન્ધો.

    854. Pañcame tesanti gharasāmikānaṃ. Gharampīti na kevalaṃ āsanameva, gharampi sodhemāti attho. Tatoti parivitakkanato, paranti sambandho.

    ૮૫૮. ચોરા વા ઉટ્ઠિતા હોન્તીતિ યોજનાતિ. પઞ્ચમં.

    858. Corā vā uṭṭhitā hontīti yojanāti. Pañcamaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga
    ૪. ચતુત્થસિક્ખાપદં • 4. Catutthasikkhāpadaṃ
    ૫. પઞ્ચમસિક્ખાપદં • 5. Pañcamasikkhāpadaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā
    ૪. ચતુત્થસિક્ખાપદવણ્ણના • 4. Catutthasikkhāpadavaṇṇanā
    ૫. પઞ્ચમસિક્ખાપદવણ્ણના • 5. Pañcamasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૧. પઠમાદિસિક્ખાપદવણ્ણના • 1. Paṭhamādisikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact