Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૪. ચતુત્થસિક્ખાપદં

    4. Catutthasikkhāpadaṃ

    ૮૯૮. ચતુત્થે પઞ્ચાહન્તિ સમાહારદિગુ, ણિકપચ્ચયો સ્વત્થો. સઙ્ઘાટિચારોતિએત્થ કેનટ્ઠેન સઙ્ઘાટિ નામ, ચારસદ્દો કિમત્થોતિ આહ ‘‘પરિભોગવસેન વા’’તિઆદિ. તત્થ સઙ્ઘટિતટ્ઠેનાતિ સંહરિતટ્ઠેન. ઇમિના ‘‘કેનટ્ઠેન સઙ્ઘાટિ નામા’’તિ પુચ્છં વિસજ્જેતિ. ‘‘પરિવત્તન’’ન્તિ ઇમિના ‘‘ચારસદ્દો કિમત્થો’’તિ ચોદનં પરિહરતિ. પઞ્ચસૂતિ તિચીવરં ઉદકસાટિકા સંકચ્ચિકાતિ પઞ્ચસૂતિ. ચતુત્થં.

    898. Catutthe pañcāhanti samāhāradigu, ṇikapaccayo svattho. Saṅghāṭicārotiettha kenaṭṭhena saṅghāṭi nāma, cārasaddo kimatthoti āha ‘‘paribhogavasena vā’’tiādi. Tattha saṅghaṭitaṭṭhenāti saṃharitaṭṭhena. Iminā ‘‘kenaṭṭhena saṅghāṭi nāmā’’ti pucchaṃ visajjeti. ‘‘Parivattana’’nti iminā ‘‘cārasaddo kimattho’’ti codanaṃ pariharati. Pañcasūti ticīvaraṃ udakasāṭikā saṃkaccikāti pañcasūti. Catutthaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga / ૪. ચતુત્થસિક્ખાપદં • 4. Catutthasikkhāpadaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૪. ચતુત્થસિક્ખાપદવણ્ણના • 4. Catutthasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૩. નગ્ગવગ્ગવણ્ણના • 3. Naggavaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / ૪. ચતુત્થસિક્ખાપદવણ્ણના • 4. Catutthasikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact