Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૪. ચતુત્થસુત્તં

    4. Catutthasuttaṃ

    ૧૨૬. ‘‘દસયિમે, ભિક્ખવે, ધમ્મા રાગવિનયપરિયોસાના હોન્તિ દોસવિનયપરિયોસાના હોન્તિ મોહવિનયપરિયોસાના હોન્તિ, નાઞ્ઞત્ર સુગતવિનયા. કતમે દસ? સમ્માદિટ્ઠિ…પે॰… સમ્માવિમુત્તિ – ઇમે ખો, ભિક્ખવે, દસ ધમ્મા રાગવિનયપરિયોસાના હોન્તિ દોસવિનયપરિયોસાના હોન્તિ મોહવિનયપરિયોસાના હોન્તિ, નાઞ્ઞત્ર સુગતવિનયા’’તિ. ચતુત્થં.

    126. ‘‘Dasayime, bhikkhave, dhammā rāgavinayapariyosānā honti dosavinayapariyosānā honti mohavinayapariyosānā honti, nāññatra sugatavinayā. Katame dasa? Sammādiṭṭhi…pe… sammāvimutti – ime kho, bhikkhave, dasa dhammā rāgavinayapariyosānā honti dosavinayapariyosānā honti mohavinayapariyosānā honti, nāññatra sugatavinayā’’ti. Catutthaṃ.







    Related texts:



    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૫-૪૨. સઙ્ગારવસુત્તાદિવણ્ણના • 5-42. Saṅgāravasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact