Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૧૧. ચતુત્થવોહારસુત્તં

    11. Catutthavohārasuttaṃ

    ૨૫૩. ‘‘ચત્તારોમે, ભિક્ખવે, અરિયવોહારા. કતમે ચત્તારો? દિટ્ઠે દિટ્ઠવાદિતા, સુતે સુતવાદિતા, મુતે મુતવાદિતા, વિઞ્ઞાતે વિઞ્ઞાતવાદિતા – ઇમે ખો, ભિક્ખવે, ચત્તારો અરિયવોહારા’’તિ. એકાદસમં.

    253. ‘‘Cattārome, bhikkhave, ariyavohārā. Katame cattāro? Diṭṭhe diṭṭhavāditā, sute sutavāditā, mute mutavāditā, viññāte viññātavāditā – ime kho, bhikkhave, cattāro ariyavohārā’’ti. Ekādasamaṃ.

    આપત્તિભયવગ્ગો પઞ્ચમો.

    Āpattibhayavaggo pañcamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    ભેદઆપત્તિ સિક્ખા ચ, સેય્યા થૂપારહેન ચ;

    Bhedaāpatti sikkhā ca, seyyā thūpārahena ca;

    પઞ્ઞાવુદ્ધિ બહુકારા, વોહારા ચતુરો ઠિતાતિ.

    Paññāvuddhi bahukārā, vohārā caturo ṭhitāti.

    પઞ્ચમપણ્ણાસકં સમત્તં.

    Pañcamapaṇṇāsakaṃ samattaṃ.







    Related texts:



    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૮. પઠમવોહારસુત્તવણ્ણના • 8. Paṭhamavohārasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact