Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / வினயவினிச்ச²ய-உத்தரவினிச்ச²ய • Vinayavinicchaya-uttaravinicchaya

    சதுவிபத்திகதா²

    Catuvipattikathā

    273.

    273.

    கதி ஆபத்தியோ ஸீல-விபத்திபச்சயா பன;

    Kati āpattiyo sīla-vipattipaccayā pana;

    சதஸ்ஸோவ ஸியுங் ஸீல-விபத்திபச்சயா பன.

    Catassova siyuṃ sīla-vipattipaccayā pana.

    274.

    274.

    ஜானங் பாராஜிகங் த⁴ம்மங், ஸசே சா²தே³தி பி⁴க்கு²னீ;

    Jānaṃ pārājikaṃ dhammaṃ, sace chādeti bhikkhunī;

    சுதா, து²ல்லச்சயங் ஹோதி, ஸசே வேமதிகா ஸியா.

    Cutā, thullaccayaṃ hoti, sace vematikā siyā.

    275.

    275.

    பாசித்தி பி⁴க்கு² ஸங்கா⁴தி³-ஸேஸங் சா²தே³தி சே பன;

    Pācitti bhikkhu saṅghādi-sesaṃ chādeti ce pana;

    அத்தனோ பன து³ட்டு²ல்லங், சா²தெ³ந்தோ து³க்கடங் பு²ஸே.

    Attano pana duṭṭhullaṃ, chādento dukkaṭaṃ phuse.

    276.

    276.

    ஆபத்தியோ கதாசார-விபத்திபச்சயா பன;

    Āpattiyo katācāra-vipattipaccayā pana;

    ஏகாயேவ ஸியாசார-விபத்திபச்சயா பன.

    Ekāyeva siyācāra-vipattipaccayā pana.

    277.

    277.

    படிச்சா²தே³தி ஆசார-விபத்திங் பன பி⁴க்கு² சே;

    Paṭicchādeti ācāra-vipattiṃ pana bhikkhu ce;

    ஏகமேவஸ்ஸ பி⁴க்கு²ஸ்ஸ, ஹோதி ஆபத்தி து³க்கடங்.

    Ekamevassa bhikkhussa, hoti āpatti dukkaṭaṃ.

    278.

    278.

    கதி ஆபத்தியோ தி³ட்டி²-விபத்திபச்சயா பன?

    Kati āpattiyo diṭṭhi-vipattipaccayā pana?

    த்³வே பனாபத்தியோ தி³ட்டி²-விபத்திபச்சயா ஸியுங்.

    Dve panāpattiyo diṭṭhi-vipattipaccayā siyuṃ.

    279.

    279.

    அச்சஜங் பாபிகங் தி³ட்டி²ங், ஞத்தியா து³க்கடங் பு²ஸே;

    Accajaṃ pāpikaṃ diṭṭhiṃ, ñattiyā dukkaṭaṃ phuse;

    கம்மவாசாய ஓஸானே, பாசித்தி பரியாபுதா.

    Kammavācāya osāne, pācitti pariyāputā.

    280.

    280.

    ஆபத்தியோ கதாஜீவ-விபத்திபச்சயா பன?

    Āpattiyo katājīva-vipattipaccayā pana?

    ச²ளேவாபஜ்ஜதாஜீவ-விபத்திபச்சயா பன.

    Chaḷevāpajjatājīva-vipattipaccayā pana.

    281.

    281.

    ஆஜீவஹேது பாபிச்சோ², அஸந்தங் பன அத்தனி;

    Ājīvahetu pāpiccho, asantaṃ pana attani;

    மனுஸ்ஸுத்தரித⁴ம்மங் து, வத³ங் பாராஜிகங் பு²ஸே.

    Manussuttaridhammaṃ tu, vadaṃ pārājikaṃ phuse.

    282.

    282.

    ஸஞ்சரித்தங் ஸமாபன்னோ, ஹோதி ஸங்கா⁴தி³ஸேஸதா;

    Sañcarittaṃ samāpanno, hoti saṅghādisesatā;

    பரியாயவசனே ஞாதே, தஸ்ஸ து²ல்லச்சயங் ஸியா.

    Pariyāyavacane ñāte, tassa thullaccayaṃ siyā.

    283.

    283.

    பணீதபோ⁴ஜனங் வத்வா, பாசித்தி பரிபு⁴ஞ்ஜதோ;

    Paṇītabhojanaṃ vatvā, pācitti paribhuñjato;

    பி⁴க்கு²னீ து ஸசே ஹோதி, பாடிதே³ஸனியங் ஸியா.

    Bhikkhunī tu sace hoti, pāṭidesaniyaṃ siyā.

    284.

    284.

    ஆஜீவஹேது ஸூபங் வா, ஓத³னங் வா பனத்தனோ;

    Ājīvahetu sūpaṃ vā, odanaṃ vā panattano;

    அத்தா²ய விஞ்ஞாபெத்வான, து³க்கடங் பரிபு⁴ஞ்ஜதோ.

    Atthāya viññāpetvāna, dukkaṭaṃ paribhuñjato.

    சதுவிபத்திகதா².

    Catuvipattikathā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact