Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૮. ચવનસુત્તં

    8. Cavanasuttaṃ

    . ‘‘પઞ્ચહિ, ભિક્ખવે, ધમ્મેહિ સમન્નાગતો ભિક્ખુ ચવતિ, નપ્પતિટ્ઠાતિ સદ્ધમ્મે. કતમેહિ પઞ્ચહિ? અસદ્ધો, ભિક્ખવે, ભિક્ખુ ચવતિ, નપ્પતિટ્ઠાતિ સદ્ધમ્મે . અહિરિકો, ભિક્ખવે, ભિક્ખુ ચવતિ, નપ્પતિટ્ઠાતિ સદ્ધમ્મે. અનોત્તપ્પી, ભિક્ખવે, ભિક્ખુ ચવતિ, નપ્પતિટ્ઠાતિ સદ્ધમ્મે. કુસીતો, ભિક્ખવે, ભિક્ખુ ચવતિ, નપ્પતિટ્ઠાતિ સદ્ધમ્મે. દુપ્પઞ્ઞો, ભિક્ખવે, ભિક્ખુ ચવતિ, નપ્પતિટ્ઠાતિ સદ્ધમ્મે. ઇમેહિ ખો, ભિક્ખવે, પઞ્ચહિ ધમ્મેહિ સમન્નાગતો ભિક્ખુ ચવતિ, નપ્પતિટ્ઠાતિ સદ્ધમ્મે.

    8. ‘‘Pañcahi, bhikkhave, dhammehi samannāgato bhikkhu cavati, nappatiṭṭhāti saddhamme. Katamehi pañcahi? Asaddho, bhikkhave, bhikkhu cavati, nappatiṭṭhāti saddhamme . Ahiriko, bhikkhave, bhikkhu cavati, nappatiṭṭhāti saddhamme. Anottappī, bhikkhave, bhikkhu cavati, nappatiṭṭhāti saddhamme. Kusīto, bhikkhave, bhikkhu cavati, nappatiṭṭhāti saddhamme. Duppañño, bhikkhave, bhikkhu cavati, nappatiṭṭhāti saddhamme. Imehi kho, bhikkhave, pañcahi dhammehi samannāgato bhikkhu cavati, nappatiṭṭhāti saddhamme.

    ‘‘પઞ્ચહિ , ભિક્ખવે, ધમ્મેહિ સમન્નાગતો ભિક્ખુ ન ચવતિ, પતિટ્ઠાતિ સદ્ધમ્મે. કતમેહિ પઞ્ચહિ? સદ્ધો, ભિક્ખવે, ભિક્ખુ ન ચવતિ , પતિટ્ઠાતિ સદ્ધમ્મે. હિરીમા, ભિક્ખવે, ભિક્ખુ ન ચવતિ, પતિટ્ઠાતિ સદ્ધમ્મે. ઓત્તપ્પી, ભિક્ખવે, ભિક્ખુ ન ચવતિ, પતિટ્ઠાતિ સદ્ધમ્મે. આરદ્ધવીરિયો, ભિક્ખવે, ભિક્ખુ ન ચવતિ, પતિટ્ઠાતિ સદ્ધમ્મે. પઞ્ઞવા, ભિક્ખવે, ભિક્ખુ ન ચવતિ, પતિટ્ઠાતિ સદ્ધમ્મે. ઇમેહિ ખો, ભિક્ખવે, પઞ્ચહિ ધમ્મેહિ સમન્નાગતો ભિક્ખુ ન ચવતિ, પતિટ્ઠાતિ સદ્ધમ્મે’’તિ. અટ્ઠમં.

    ‘‘Pañcahi , bhikkhave, dhammehi samannāgato bhikkhu na cavati, patiṭṭhāti saddhamme. Katamehi pañcahi? Saddho, bhikkhave, bhikkhu na cavati , patiṭṭhāti saddhamme. Hirīmā, bhikkhave, bhikkhu na cavati, patiṭṭhāti saddhamme. Ottappī, bhikkhave, bhikkhu na cavati, patiṭṭhāti saddhamme. Āraddhavīriyo, bhikkhave, bhikkhu na cavati, patiṭṭhāti saddhamme. Paññavā, bhikkhave, bhikkhu na cavati, patiṭṭhāti saddhamme. Imehi kho, bhikkhave, pañcahi dhammehi samannāgato bhikkhu na cavati, patiṭṭhāti saddhamme’’ti. Aṭṭhamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૮. ચવનસુત્તવણ્ણના • 8. Cavanasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૬. મહાસુપિનસુત્તવણ્ણના • 6. Mahāsupinasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact