Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) |
૨-૫. ચેતનાકરણીયસુત્તાદિવણ્ણના
2-5. Cetanākaraṇīyasuttādivaṇṇanā
૨-૫. દુતિયે સંસારમહોઘસ્સ પરતીરભાવતો યો નં અધિગચ્છતિ, તં પારેતિ ગમેતીતિ પારં, નિબ્બાનં. તબ્બિદૂરતાય નત્થિ એત્થ પારન્તિ અપારં, સંસારો. તેનાહ ‘‘ઓરિમતીરભૂતા તેભૂમકવટ્ટા’’તિઆદિ. તતિયાદીસુ નત્થિ વત્તબ્બં.
2-5. Dutiye saṃsāramahoghassa paratīrabhāvato yo naṃ adhigacchati, taṃ pāreti gametīti pāraṃ, nibbānaṃ. Tabbidūratāya natthi ettha pāranti apāraṃ, saṃsāro. Tenāha ‘‘orimatīrabhūtā tebhūmakavaṭṭā’’tiādi. Tatiyādīsu natthi vattabbaṃ.
ચેતનાકરણીયસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Cetanākaraṇīyasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
૨. ચેતનાકરણીયસુત્તં • 2. Cetanākaraṇīyasuttaṃ
૩. પઠમઉપનિસસુત્તં • 3. Paṭhamaupanisasuttaṃ
૪. દુતિયઉપનિસસુત્તં • 4. Dutiyaupanisasuttaṃ
૫. તતિયઉપનિસસુત્તં • 5. Tatiyaupanisasuttaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)
૨. ચેતનાકરણીયસુત્તવણ્ણના • 2. Cetanākaraṇīyasuttavaṇṇanā
૩-૫. ઉપનિસસુત્તત્તયવણ્ણના • 3-5. Upanisasuttattayavaṇṇanā