Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā

    ૯. છત્તુપાહનવગ્ગવણ્ણના

    9. Chattupāhanavaggavaṇṇanā

    ૧૨૧૪. છત્તુપાહનવગ્ગસ્સ એકાદસમે ઉપચારં સન્ધાયાતિ સમન્તા દ્વાદસહત્થુપચારં સન્ધાય. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનમેવ.

    1214. Chattupāhanavaggassa ekādasame upacāraṃ sandhāyāti samantā dvādasahatthupacāraṃ sandhāya. Sesaṃ sabbattha uttānameva.

    છત્તુપાહનવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Chattupāhanavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.

    ગિરગ્ગસમજ્જાદીનિ અચિત્તકાનિ લોકવજ્જાનીતિ વુત્તત્તા નચ્ચન્તિ વા વણ્ણકન્તિ વા અજાનિત્વાવ પસ્સન્તિયા વા નહાયન્તિયા વા આપત્તિસમ્ભવતો વત્થુઅજાનનચિત્તેન અચિત્તકાનિ, નચ્ચન્તિ વા વણ્ણકન્તિ વા જાનિત્વા પસ્સન્તિયા વા નહાયન્તિયા વા અકુસલેનેવ આપજ્જનતો લોકવજ્જાનીતિ વેદિતબ્બાનિ. ચોરીવુટ્ઠાપનાદીનિ ચોરીતિઆદિના વત્થું જાનિત્વા કરણે એવ આપત્તિસમ્ભવતો સચિત્તકાનિ, ઉપસમ્પદાદીનં એકન્તઅકુસલચિત્તેનેવ અકત્તબ્બત્તા પણ્ણત્તિવજ્જાનિ. ‘‘ઇધ સચિત્તકાચિત્તકતા પણ્ણત્તિજાનનાજાનનતાય અગ્ગહેત્વા વત્થુજાનનાજાનનતાય ગહેતબ્બા’’તિ તીસુપિ ગણ્ઠિપદેસુ વુત્તં. સેસમેત્થ ઉત્તાનત્થમેવ.

    Giraggasamajjādīni acittakāni lokavajjānīti vuttattā naccanti vā vaṇṇakanti vā ajānitvāva passantiyā vā nahāyantiyā vā āpattisambhavato vatthuajānanacittena acittakāni, naccanti vā vaṇṇakanti vā jānitvā passantiyā vā nahāyantiyā vā akusaleneva āpajjanato lokavajjānīti veditabbāni. Corīvuṭṭhāpanādīni corītiādinā vatthuṃ jānitvā karaṇe eva āpattisambhavato sacittakāni, upasampadādīnaṃ ekantaakusalacitteneva akattabbattā paṇṇattivajjāni. ‘‘Idha sacittakācittakatā paṇṇattijānanājānanatāya aggahetvā vatthujānanājānanatāya gahetabbā’’ti tīsupi gaṇṭhipadesu vuttaṃ. Sesamettha uttānatthameva.

    ભિક્ખુનીવિભઙ્ગે ખુદ્દકવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Bhikkhunīvibhaṅge khuddakavaṇṇanā niṭṭhitā.

    પાચિત્તિયકણ્ડં નિટ્ઠિતં.

    Pācittiyakaṇḍaṃ niṭṭhitaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga / ૧૧. એકાદસમસિક્ખાપદં • 11. Ekādasamasikkhāpadaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૧૧. એકાદસમસિક્ખાપદવણ્ણના • 11. Ekādasamasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / ૧૧. એકાદસમાદિસિક્ખાપદવણ્ણના • 11. Ekādasamādisikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૧૧. એકાદસમસિક્ખાપદં • 11. Ekādasamasikkhāpadaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact