Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૫-૬. છવાલાતસુત્તાદિવણ્ણના

    5-6. Chavālātasuttādivaṇṇanā

    ૯૫-૯૬. પઞ્ચમે છવાલાતન્તિ છવાનં દડ્ઢટ્ઠાને અલાતં. તેનેવાહ ‘‘સુસાને અલાત’’ન્તિ. મજ્ઝટ્ઠાને ગૂથમક્ખિતન્તિ પમાણેન અટ્ઠઙ્ગુલમત્તં દ્વીસુ ઠાનેસુ આદિત્તં મજ્ઝે ગૂથમક્ખિતં. કટ્ઠત્થન્તિ કટ્ઠેન કાતબ્બકિચ્ચં. સેસમેત્થ ઉત્તાનમેવ. છટ્ઠં ઉત્તાનમેવ.

    95-96. Pañcame chavālātanti chavānaṃ daḍḍhaṭṭhāne alātaṃ. Tenevāha ‘‘susāne alāta’’nti. Majjhaṭṭhāne gūthamakkhitanti pamāṇena aṭṭhaṅgulamattaṃ dvīsu ṭhānesu ādittaṃ majjhe gūthamakkhitaṃ. Kaṭṭhatthanti kaṭṭhena kātabbakiccaṃ. Sesamettha uttānameva. Chaṭṭhaṃ uttānameva.

    છવાલાતસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Chavālātasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૫. છવાલાતસુત્તં • 5. Chavālātasuttaṃ
    ૬. રાગવિનયસુત્તં • 6. Rāgavinayasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૫. છવાલાતસુત્તવણ્ણના • 5. Chavālātasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact