Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૨. ચિત્તકત્થેરગાથા

    2. Cittakattheragāthā

    ૨૨.

    22.

    ‘‘નીલા સુગીવા સિખિનો, મોરા કારમ્ભિયં 1 અભિનદન્તિ;

    ‘‘Nīlā sugīvā sikhino, morā kārambhiyaṃ 2 abhinadanti;

    તે સીતવાતકીળિતા 3, સુત્તં ઝાયં 4 નિબોધેન્તી’’તિ.

    Te sītavātakīḷitā 5, suttaṃ jhāyaṃ 6 nibodhentī’’ti.

    … ચિત્તકો થેરો….

    … Cittako thero….







    Footnotes:
    1. કારંવિયં (સી॰), કારવિયં (સ્યા॰)
    2. kāraṃviyaṃ (sī.), kāraviyaṃ (syā.)
    3. સીતવાતકદ્દિતકલિતા (સી॰), સીતવાતકલિતા (સ્યા॰)
    4. ઝાનં (સ્યા॰), ઝાયિં (?)
    5. sītavātakadditakalitā (sī.), sītavātakalitā (syā.)
    6. jhānaṃ (syā.), jhāyiṃ (?)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૨. ચિત્તકત્થેરગાથાવણ્ણના • 2. Cittakattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact