Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૫. ચીવરદાનસિક્ખાપદં

    5. Cīvaradānasikkhāpadaṃ

    ૧૬૯. પઞ્ચમે રથિકાયાતિ રચ્છાય. સા હિ રથસ્સ હિતત્તા રથિકાતિ વુચ્ચતિ. સન્દિટ્ઠાતિ સમોધાનવસેન દસ્સીયિત્થાતિ સન્દિટ્ઠા. દિટ્ઠમત્તકા મિત્તાતિ આહ ‘‘મિત્તા’’તિ. સેસન્તિ વુત્તવચનતો સેસં વચનં. તત્રાતિ ચીવરપટિગ્ગહણસિક્ખાપદે. હીતિ વિસેસજોતકં. ઇધાતિ ઇમસ્મિં ચીવરદાનસિક્ખાપદેતિ. પઞ્ચમં.

    169. Pañcame rathikāyāti racchāya. Sā hi rathassa hitattā rathikāti vuccati. Sandiṭṭhāti samodhānavasena dassīyitthāti sandiṭṭhā. Diṭṭhamattakā mittāti āha ‘‘mittā’’ti. Sesanti vuttavacanato sesaṃ vacanaṃ. Tatrāti cīvarapaṭiggahaṇasikkhāpade. ti visesajotakaṃ. Idhāti imasmiṃ cīvaradānasikkhāpadeti. Pañcamaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૩. ઓવાદવગ્ગો • 3. Ovādavaggo

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૫. ચીવરદાનસિક્ખાપદવણ્ણના • 5. Cīvaradānasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૪. આમિસસિક્ખાપદવણ્ણના • 4. Āmisasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / ૫. ચીવરદાનસિક્ખાપદવણ્ણના • 5. Cīvaradānasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૪. આમિસસિક્ખાપદવણ્ણના • 4. Āmisasikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact