Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૧૦. ચીવરાપનિધાનસિક્ખાપદં

    10. Cīvarāpanidhānasikkhāpadaṃ

    ૩૭૭. દસમે ‘‘અપનેત્વા’’તિઇમિના અપઇત્યૂપસગ્ગસ્સ અત્થં દસ્સેતિ. નિધેન્તીતિ નિગૂહિત્વા ઠપેન્તિ. હસાધિપ્પાયોતિ હસં, હસનત્થાય વા અધિપ્પાયો. પરિક્ખારસ્સ સરૂપં દસ્સેતું વુત્તં ‘‘પત્તત્થવિકાદિ’’ન્તિ. પત્તસ્સ પાળિયમાગતત્તા પત્તસ્સ થવિકાતિ અત્થોયેવ ગહેતબ્બો, ન પત્તો ચ થવિકા ચાતિ. ‘‘સમણેન નામા’’તિપદં ‘‘ભવિતુ’’ન્તિપદે ભાવકત્તાતિ. દસમં.

    377. Dasame ‘‘apanetvā’’tiiminā apaityūpasaggassa atthaṃ dasseti. Nidhentīti nigūhitvā ṭhapenti. Hasādhippāyoti hasaṃ, hasanatthāya vā adhippāyo. Parikkhārassa sarūpaṃ dassetuṃ vuttaṃ ‘‘pattatthavikādi’’nti. Pattassa pāḷiyamāgatattā pattassa thavikāti atthoyeva gahetabbo, na patto ca thavikā cāti. ‘‘Samaṇena nāmā’’tipadaṃ ‘‘bhavitu’’ntipade bhāvakattāti. Dasamaṃ.

    સુરાપાનવગ્ગો છટ્ઠો.

    Surāpānavaggo chaṭṭho.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૬. સુરાપાનવગ્ગો • 6. Surāpānavaggo

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૧૦. ચીવરાપનિધાનસિક્ખાપદવણ્ણના • 10. Cīvarāpanidhānasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૧૦. ચીવરઅપનિધાનસિક્ખાપદવણ્ણના • 10. Cīvaraapanidhānasikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact