Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā |
ચીવરપટિગ્ગાહકસમ્મુતિઆદિકથાવણ્ણના
Cīvarapaṭiggāhakasammutiādikathāvaṇṇanā
૩૪૨-૩૪૩. ધુરવિહારટ્ઠાનેતિ વિહારદ્વારસ્સ સમ્મુખટ્ઠાને. વિહારમજ્ઝેયેવ સમ્મન્નિતબ્બન્તિ સબ્બેસં જાનનત્થાય વિહારમજ્ઝેયેવ નિસિન્નેહિ સમ્મન્નિતબ્બં. તુલાભૂતોતિ તુલાસદિસો. વણ્ણાવણ્ણં કત્વાતિ સબ્બકોટ્ઠાસે અગ્ઘતો સમકે કત્વા. તેનેવાહ ‘‘સમે પટિવીસે ઠપેત્વા’’તિ. ઇદન્તિ સામણેરાનં ઉપડ્ઢપટિવીસસ્સ દાનં. ફાતિકમ્મન્તિ સમ્મુઞ્જનીબન્ધનાદિહત્થકમ્મં . ઉક્કુટ્ઠિં કરોન્તીતિ મહાસદ્દં કરોન્તિ. સમપટિવીસો દાતબ્બોતિ કરિસ્સામાતિ યાચન્તાનં પટિઞ્ઞામત્તેનપિ સમકોટ્ઠાસો દાતબ્બો.
342-343.Dhuravihāraṭṭhāneti vihāradvārassa sammukhaṭṭhāne. Vihāramajjheyeva sammannitabbanti sabbesaṃ jānanatthāya vihāramajjheyeva nisinnehi sammannitabbaṃ. Tulābhūtoti tulāsadiso. Vaṇṇāvaṇṇaṃ katvāti sabbakoṭṭhāse agghato samake katvā. Tenevāha ‘‘same paṭivīse ṭhapetvā’’ti. Idanti sāmaṇerānaṃ upaḍḍhapaṭivīsassa dānaṃ. Phātikammanti sammuñjanībandhanādihatthakammaṃ . Ukkuṭṭhiṃ karontīti mahāsaddaṃ karonti. Samapaṭivīso dātabboti karissāmāti yācantānaṃ paṭiññāmattenapi samakoṭṭhāso dātabbo.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi
૨૧૩. ચીવરપટિગ્ગાહકસમ્મુતિકથા • 213. Cīvarapaṭiggāhakasammutikathā
૨૧૪. ભણ્ડાગારસમ્મુતિઆદિકથા • 214. Bhaṇḍāgārasammutiādikathā
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā
કમ્બલાનુજાનનાદિકથા • Kambalānujānanādikathā
ભણ્ડાગારસમ્મુતિઆદિકથા • Bhaṇḍāgārasammutiādikathā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / ભણ્ડાગારસમ્મુતિઆદિકથાવણ્ણના • Bhaṇḍāgārasammutiādikathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā
જીવકવત્થુકથાદિવણ્ણના • Jīvakavatthukathādivaṇṇanā
ભણ્ડાગારસમ્મુતિઆદિકથાવણ્ણના • Bhaṇḍāgārasammutiādikathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi
૨૧૩. ચીવરપટિગ્ગાહકસમ્મુતિકથા • 213. Cīvarapaṭiggāhakasammutikathā
૨૧૪. ભણ્ડાગારસમ્મુતિઆદિકથા • 214. Bhaṇḍāgārasammutiādikathā