Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā

    6. சீவரஸிப்³ப³னஸிக்கா²பத³வண்ணனா

    6. Cīvarasibbanasikkhāpadavaṇṇanā

    176. வஞ்செத்வாதி ‘‘தவ ஞாதிகாயா’’தி அவத்வா ‘‘ஏகிஸ்ஸா பி⁴க்கு²னியா’’தி எத்தகமேவ வத்வா, தே ஹி ‘‘ஏகிஸ்ஸா’’தி வசனங் ஸுத்வா அஞ்ஞாதிகாய ஸந்தகஸஞ்ஞினோ ஸிப்³பே³ஸுங். இமஸ்மிங் ஸிக்கா²பதே³ ‘‘சீவரங் நாம ச²ன்னங் சீவரானங் அஞ்ஞதரங் சீவர’’ந்தி எத்தகமேவ பாளி, தேன வுத்தங் ‘‘சீவரந்தி யங் நிவாஸேதுங் வா பாருபிதுங் வா’’திஆதி³. ‘‘விகப்பனுபக³ங் பச்சி²ம’’ந்தி ச லிகி²தங், ஸோ பமாத³லேகோ².

    176.Vañcetvāti ‘‘tava ñātikāyā’’ti avatvā ‘‘ekissā bhikkhuniyā’’ti ettakameva vatvā, te hi ‘‘ekissā’’ti vacanaṃ sutvā aññātikāya santakasaññino sibbesuṃ. Imasmiṃ sikkhāpade ‘‘cīvaraṃ nāma channaṃ cīvarānaṃ aññataraṃ cīvara’’nti ettakameva pāḷi, tena vuttaṃ ‘‘cīvaranti yaṃ nivāsetuṃ vā pārupituṃ vā’’tiādi. ‘‘Vikappanupagaṃ pacchima’’nti ca likhitaṃ, so pamādalekho.

    சீவரஸிப்³ப³னஸிக்கா²பத³வண்ணனா நிட்டி²தா.

    Cīvarasibbanasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³ • Mahāvibhaṅga / 3. ஓவாத³வக்³கோ³ • 3. Ovādavaggo

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / மஹாவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / 6. சீவரஸிப்³ப³னஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 6. Cīvarasibbanasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / 6. சீவரஸிப்³பா³பனஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 6. Cīvarasibbāpanasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 6. சீவரஸிப்³ப³னஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 6. Cīvarasibbanasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 6. சீவரஸிப்³ப³னஸிக்கா²பத³ங் • 6. Cīvarasibbanasikkhāpadaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact