Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ચૂળવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Cūḷavagga-aṭṭhakathā

    ચોદકચુદિતકપટિસંયુત્તકથા

    Codakacuditakapaṭisaṃyuttakathā

    ૪૦૧. અજ્ઝત્તં મનસિકરિત્વાતિ અત્તનો ચિત્તે ઉપ્પાદેત્વા. કારુઞ્ઞતાતિ કરુણાભાવો. ઇમિના કરુણઞ્ચ કરુણાપુબ્બભાગઞ્ચ દસ્સેતિ. હિતેસિતાતિ હિતગવેસનતા. અનુકમ્પિતાતિ તેન હિતેન સંયોજનતા. દ્વીહિપિ મેત્તઞ્ચ મેત્તાપુબ્બભાગઞ્ચ દસ્સેતિ. આપત્તિવુટ્ઠાનતાતિ આપત્તિતો વુટ્ઠાપેત્વા સુદ્ધન્તે પતિટ્ઠાપના. વત્થું ચોદેત્વા સારેત્વા પટિઞ્ઞં આરોપેત્વા યથાપટિઞ્ઞાય કમ્મકરણં વિનયપુરેક્ખારતા નામ. ઇમે પઞ્ચ ધમ્મેતિ યે એતે કારુઞ્ઞતાતિઆદિના નયેન વુત્તા, ઇમે પઞ્ચ ધમ્મે અજ્ઝત્તં મનસિ કરિત્વા પરો ચોદેતબ્બોતિ.

    401.Ajjhattaṃ manasikaritvāti attano citte uppādetvā. Kāruññatāti karuṇābhāvo. Iminā karuṇañca karuṇāpubbabhāgañca dasseti. Hitesitāti hitagavesanatā. Anukampitāti tena hitena saṃyojanatā. Dvīhipi mettañca mettāpubbabhāgañca dasseti. Āpattivuṭṭhānatāti āpattito vuṭṭhāpetvā suddhante patiṭṭhāpanā. Vatthuṃ codetvā sāretvā paṭiññaṃ āropetvā yathāpaṭiññāya kammakaraṇaṃ vinayapurekkhāratā nāma. Ime pañca dhammeti ye ete kāruññatātiādinā nayena vuttā, ime pañca dhamme ajjhattaṃ manasi karitvā paro codetabboti.

    સચ્ચે ચ અકુપ્પે ચાતિ વચીસચ્ચે ચ અકુપ્પનતાય ચ. ચુદિતકેન હિ સચ્ચઞ્ચ વત્તબ્બં, કોપો ચ ન કાતબ્બો. નેવ અત્તના કુજ્ઝિતબ્બો, ન પરો ઘટ્ટેતબ્બોતિ અત્થો. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનમેવાતિ.

    Sacce ca akuppe cāti vacīsacce ca akuppanatāya ca. Cuditakena hi saccañca vattabbaṃ, kopo ca na kātabbo. Neva attanā kujjhitabbo, na paro ghaṭṭetabboti attho. Sesaṃ sabbattha uttānamevāti.

    ચોદકચુદિતકપટિસંયુત્તકથા નિટ્ઠિતા.

    Codakacuditakapaṭisaṃyuttakathā niṭṭhitā.

    પાતિમોક્ખટ્ઠપનક્ખન્ધકવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Pātimokkhaṭṭhapanakkhandhakavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ચૂળવગ્ગપાળિ • Cūḷavaggapāḷi / ૧૦. ચોદકચુદિતકપટિસંયુત્તકથા • 10. Codakacuditakapaṭisaṃyuttakathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ચોદકચુદિતકપટિસંયુત્તકથાવણ્ણના • Codakacuditakapaṭisaṃyuttakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / અત્તાદાનઅઙ્ગકથાવણ્ણના • Attādānaaṅgakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / અત્તાદાનઅઙ્ગકથાદિવણ્ણના • Attādānaaṅgakathādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૧૦. ચોદકચુદિતકપટિસંયુત્તકથા • 10. Codakacuditakapaṭisaṃyuttakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact