Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā

    ચોદકેન પચ્ચવેક્ખિતબ્બધમ્મકથાવણ્ણના

    Codakena paccavekkhitabbadhammakathāvaṇṇanā

    ૩૯૯. પટિમાસિતુન્તિ પરામસિતું. પલિબોધે છિન્દિત્વા…પે॰… અધિગતં મેત્તચિત્તન્તિ ઇમિના અપ્પનાપ્પત્તં મેત્તાભાવનં દસ્સેતિ. તેનેવાહ ‘‘વિક્ખમ્ભનવસેન વિહતાઘાત’’ન્તિ.

    399.Paṭimāsitunti parāmasituṃ. Palibodhe chinditvā…pe… adhigataṃ mettacittanti iminā appanāppattaṃ mettābhāvanaṃ dasseti. Tenevāha ‘‘vikkhambhanavasena vihatāghāta’’nti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ચૂળવગ્ગપાળિ • Cūḷavaggapāḷi / ૮. ચોદકેનપચ્ચવેક્ખિતબ્બધમ્મા • 8. Codakenapaccavekkhitabbadhammā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ચૂળવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Cūḷavagga-aṭṭhakathā / ચોદકેનપચ્ચવેક્ખિતબ્બધમ્મકથા • Codakenapaccavekkhitabbadhammakathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / અત્તાદાનઅઙ્ગકથાવણ્ણના • Attādānaaṅgakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / અત્તાદાનઅઙ્ગકથાદિવણ્ણના • Attādānaaṅgakathādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૮. ચોદકેન પચ્ચવેક્ખિતબ્બધમ્મકથા • 8. Codakena paccavekkhitabbadhammakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact